Захід, присвячений Дню Героїв Небесної Сотні для дітей загиблих воїнів

|  18. 02. 2024

Наближаються дні, коли вся Україна вшановуватиме подвиг учасників Революції гідності та Героїв Небесної Сотні. Ми пам’ятаємо про всіх, хто віддав життя, аби Україна була сучасною, європейською незалежною державою. У Білоцерківській громаді відбудеться низка пам’ятних заходів та заходів-підтримки.

18 лютого у бібліотеці-філії №1 відбувся захід для дітей загиблих воїнів, якими опікується громадська організація «Небесні янголи». Зокрема, для діток було організовано концерт-лекцію, на якому згадали про події, що відбулися на Майдані. На честь тих, хто боровся за честь, за волю, за право бути українцем прозвучали пісні та вірші. Концертну програму підготували читці школи мистецтв ім. Якова Яциневича (керівник - Лариса Приходько) та солісти вокального ансамблю «Дитячі мрії» Білоцерківської школи мистецтв №6 (керівник -Ольга Гребінь).

Працівники бібліотеки презентували діткам книжкову новинку про героїчного пса Патрона. Сюрпризом для них стали солодкі подарунки від воїнів І-го самохідного артилерійського дивізіону 72- ї ОМБрім.Чорних Запорожців, які передав «пес Патрон». У свою чергу, на знак подяки, учасники заходу всі разом створили патріотичну композицію, обереги та написали листи, які передадуть наших захисникам, що, наразі, перебувають на передовій.

Офіційним символом пам’яті про загиблих захисників України є жовтогарячий соняшник. Діти власноруч створили цей символ, символи світлої й вічної пам’яті про всіх захисників України та прагнення добра і миру в майбутньому. Провела майстер-клас Ірина Любарцева.

Україна заплатила і продовжує платити надзвичайно високу ціну за те, щоб Гідність продовжувала бути першою із чеснот нашого народу. Про це ми пам’ятатимемо завжди всі: і дорослі, і малі.

Фото