Дипломи лауреата – кращим митцям у 2023 році

|  26. 12. 2023

Сьогодні, 26 грудня було відзначено лауреатів літературно-мистецької премії ім. І.С. Нечуя-Левицького за 2023 рік – письменницю Тетяну Строкач та хореографа Ольгу Мірошніченко.

Тетяна Строкач – авторка творів, надрукованих у літературному альманасі «Про що гудуть сирени України», літературно-художньому виданні «Соняховий лев», збірці дитячих творів з українським колоритом «Казкові вечорниці» та Всеукраїнських дитячих журналах. Поезія Тетяни Строкач сприяє позитивному ставленню до навчання. Кожен вірш авторки наповнений милосердям, співчуттям, щирістю, вчить дитину мріяти, фантазувати.

Головний вагомий доробок Тетяни Строкач – поезія, яку вона завжди охоче презентує білоцерківцям. Її книги є у фондах бібліотек міста та користуються популярністю серед читачів. Її творчість вивчається по всій країні, адже твори надруковані у підручниках для учнів початкових класів «Українська мова та читання 2 клас», «Українська мова та читання 3 клас», «Українська мова та читання 4 клас».

Ользі Мірошніченко премію було вручено за вагомий внесок у розвиток сучасного хореографічного мистецтва, значні досягнення та високий професіоналізм.

Колектив «Fly Dance Family» керівником якого є Ольга Мірошніченко знаний в місті, гідно презентує і робить промоцію Білій Церкві в Україні та за кордоном. Жоден виступ танцюристів не залишає байдужим глядача, вабить своїм неповторним стилем та високим виконавським рівнем. У квітні «Fly Dance Family» проходить всі відбіркові тури наймасштабнішого Чемпіонату Світу Word of dance Ukraine і потрапляють у ТОП 5 кращих колективів, які мають представляти Україну в світовому фіналі Word of dance в Сполучених Штатах Америки. Загалом з 2017 року по сьогодні «Fly Dance Family» входить у топ-20 кращих колективів України.

Міський голова вручив лауреатам дипломи та нагрудні знаки, подякував їм за вагомий внесок обох у розвиток підростаючого покоління, які будуть творити майбутнє нашої держави, наголосив, що ми завжди будемо пишатися їхніми здобутками та побажав подальших творчих досягнень.

Виконавчий комітет міської ради щорічно присуджує премію лауреатам міської літературно-мистецької премії ім. І.С. Нечуя-Левицького, аби виявити найбільш достойні постаті, доробок яких став значною подією в культурному житті Білоцерківської міської територіальної громади.

За 32 роки існування лауреатами премії стали 58 митців та творчих колективи. Нею щороку відзначають двох лауреатів за кращі здобутки у галузі літератури, образотворчого мистецтва, виконавської діяльності, народних промислів.

Тож вітаємо лауреатів та бажаємо нових творчих звершень, здобутків та перемоги!

Фото