Відбулося засідання виконавчого комітету

|  26. 12. 2023

26 грудня відбулося засідання виконавчого комітету Бiлоцеpкiвської міської ради, під час якого було розглянуто більше 50 питань порядку денного.

Робота щодо уповноваження старост сільських населених пунктів на вчинення нотаріальних дій на фінальному етапі

Членами виконавчого комітету затверджено примірну форму журналу обліку реєстрів для реєстрації нотаріальних дій та дій прирівняних до нотаріальних, що вчиняються уповноваженими посадовими особами виконавчого комітету Білоцерківської міської ради

Доповідаючи питання керуючий справами виконавчого комітету Анна Олійник поінформувала, що у жовтні ц.р. старост було уповноважено на вчинення відповідних нотаріальних дій згідно із Законом України «Про нотаріат».

Було проведено ряд організаційних заходів та відповідне навчання і наразі, це є крайня організаційна подія, яку ми маємо унормувати – затвердити форму журналу обліку реєстрів.

Отож, невдовзі старости зможуть належно та своєчасно сприяти реалізації законних прав громадян, вживати заходів щодо охорони спадкового майна; посвідчувати заповіти (крім секретних); видавати дублікати заповітів; засвідчувати вірність копій (фотокопій) документів і виписок з них; засвідчувати справжність підпису на документах та  посвідчувати довіреності. 

ЦОР оперативно та кваліфіковано надає жителям громади необхідну інформацію

У ході засідання члени виконавчого комітету затвердили звіт департаменту житлово-комунального господарства Білоцерківської міської ради по роботі зі зверненнями громадян. З даного питання доповідала директор департаменту житлово-комунального господарства міської ради Ольга Іванова.

Станом на 1 грудня 2023 року до департаменту житлово-комунального господарства Білоцерківської міської ради надійшло 11 899 заяв, скарг, звернень громадян, 13 запитів на публічну інформацію та 32 депутатських звернень.

Кількість звернень в порівнянні з аналогічним періодом 2022 року зменшилась на 1652, запити на публічну інформацію збільшились на 4, депутатських звернень від депутатів усіх рівнів також збільшились на 27.

При цьому, на Урядову гарячу лінію надійшло на 190 звернень більше, ніж в аналогічному періоді 2022 року.

Поряд з тим, на гарячу лінію центру оперативного реагування управління телекомунікацій департаменту житлово-комунального господарства Білоцерківської міської ради надійшло на 2046 звернень менше, ніж в 2022 році.

Такі дані свідчать про те, що особи, які звертаються на гарячу лінію центру оперативного реагування управління телекомунікацій департаменту житлово-комунального господарства Білоцерківської міської ради оперативно та кваліфіковано отримують необхідну інформацію з вирішення порушених ними питань.

Щодо питань, із яких не було можливості надати відповідну допомогу у їх вирішенні, підготовлено та надано вичерпні відповіді про відмову в позитивному вирішенні звернень, але поставлено на додатковий контроль та буде внесено в план роботи департаменту на 2024 рік.

Четвертий мікрорайон та площу Перемоги сполучатиме маршрут 8-а

Під час засідання виконкому було розглянуто питання про укладання договору на перевезення пасажирів на автобусному маршруті загального користування Білоцерківської міської територіальної громади, з якого доповів заступник міського голови Олександр Поляруш.

Рішенням передбачено укладання тимчасового договору на строк до трьох місяців (до проведення конкурсу) на перевезення пасажирів на автобусному маршруті № 8-а «4-ий мікрорайон – площа Перемоги» з КП БМР «Тролейбусне управління».

А згідно з прийнятим під час засідання рішенням про внесення змін в додаток до рішення виконавчого комітету Білоцерківської міської ради від 13 лютого 2018 року № 77 «Про затвердження мережі автобусних маршрутів загального користування Білоцерківської міської територіальної громади» (зі змінами), маршрут №8-а пролягатиме такими вулицями: вул.Зенітного полку – вул.Рибна – вул.Героїв Крут – вул.Зенітного полку – просп.Князя Володимира – бульв.Олександрійський – пл.Перемоги.

Міський голова Геннадій Дикий зауважив, що дублювання маршруту, який перед цим здійснювали тролейбуси, сучасними автобусами є вкрай актуальними і важливими, оскільки ми вже відчули проблему з електротранспортом під час тотальної економії електроенергії та блекаутів минулого року. 

Про початок функціонування маршруту повідомимо додатково.

Інші питання, розглянуті під час засідання:

- внесено зміни до рішення виконавчого комітету Білоцерківської міської ради від 14 грудня 2023 року № 1003 про організацію поховання загиблого військовослужбовця;

- затверджено план роботи виконавчого комітету Бiлоцеpкiвської міської ради на 2024 рік та на перший квартал 2024 року; затверджено примірну форму журналу обліку реєстрів для реєстрації нотаріальних дій та дій прирівняних до нотаріальних, що вчиняються уповноваженими посадовими особами виконавчого комітету Білоцерківської міської ради.

- затверджено штатний розпис керівного складу Білоцерківської міської ради і виконавчого комітету, окремих відділів та управлінь;

- встановлено тариф на теплову енергію, що виробляється на установках з використанням альтернативних джерел енергії, ТОВ «УкрУтильЕнергія» для потреб установ та організацій, що фінансуються з державного чи місцевого бюджету;

Також було розглянуто ряд питань щодо об’єктів нерухомості, опікунських питань, з яких прийнято відповідні рішення.

ФОТО