Пільгові стоматологічні послуги: дізнайтеся чи можете ви скористатися такою послугою

|  26. 12. 2023

Дитяча стоматологічна поліклініка м. Біла Церква, яка розташована по вул. Січневого прориву, 2, надає послуги стоматологічної допомоги пільговим категорія населення.

Зокрема, послуги із зубопротезування, терапевтичної та хірургічної стоматології можуть отримати такі категорії пільговиків:

  • ветерани війни з числа учасників АТО/ООС та ВАРФ (отримали статус після повномасштабного вторгнення) ;
  • діючі військовослужбовці ЗСУ;
  • члени сімей загиблих Захисників України.

Компенсацію за такі послуги здійснює управління соціального захисту Білоцерківської міської ради відповідно до програми підтримки Захисників та Захисниць України на 2023-2025 роки. На кожен з напрямків стоматологічної допомоги передбачено кошти у сумі 2920 грн (прожитковий мінімум на одну особу з 01 січня 2024 року).

Для того аби отримати стоматологічну допомогу, особа визначених пільгових категорій населення, має звернутися до лікаря-стоматолога для огляду. При собі необхідно мати документами, що засвідчують особу та документи на пільги.

У консультаційному висновку лікар-стоматолог визначить потребу в наданні стоматологічних послуг: лікування зубів, видалення зубів, чи зубопротезування (конструкція протезу), а також вартість послуги.

В управління соціального захисту населення пацієнт має подати заяву щодо отримання відшкодування вартості стоматологічних послуг, на підставі якої буде заключено трьохсторонній договір, на отримання коштів на лікування, які перераховуються на рахунок КНП БМР «Дитяча стоматологічна поліклініка».

Потім пацієнт приходить в Дитячу стоматологічну поліклініку до лікаря-стоматолога.  Після проведеного лікування лікарем заповнюється акт виконаної роботи із сумою і передається до управління соціального захисту населення.

Якщо ви маєте потребу у лікування зубів та відноситеся до вищезазначених пільгових категорій – скористайтеся можливістю та отримайте необхідну послугу.

Крім того, в 2024 році пільгове зубопротезування на суму 2920 грн можуть отримати такі категорії пільговиків:

  • особи віднесені до 1 та 2 категорії ЧАЕС;
  • особи з інвалідністю (на підставі даних індивідуальної програми реабілітації інваліда);
  • ветерани війни та члени сімей загиблих ветеранів війни;
  • ветерани праці та особи віднесені до 3 категорії ЧАЕС (на підставі довідки про інші види пільг, яка видається органами Пенсійного фонду України).

Прийом пацієнтів з консультативними висновками для оформлення заяви на компенсацію здійснює управління соціального захисту населення Білоцерківської міської ради в приміщенні Молодіжного центру, який знаходиться за адресою: б-р М. Грушевського, буд. 6 (будинок між магазином «Шуруп» та центральним відділенням Ощадбанку);

тел. (096)291-01-06.

Інформація від КНП БМР "Дитяча стоматологічна поліклініка"