Пам’ятаємо, схиляємо голови перед загиблим енергетиком - білоцерківцем

|  22. 12. 2023

Сьогодні, 22 грудня, в день, коли в Україні відзначають День енергетика, у Білоцерківській гімназії-початковій школі № 6 "Перспектива" відбувся  пам’ятний захід, присвячений  випускнику школи, загиблому фахівцю енергетичної сфери Юрію Чернезі.

Юрій Чернега загинув 28 квітня 2022р., коли ризикуючи своїм життям, відновлював електропостачання в домівки деокупованих територій Київщини,  а  саме до споживачів Макарівського району.  

Він був провідним інженером, центру з ремонту та експлуатації повітряних ліній ПрАТ «ДТЕК Київські регіональні електромережі». Службовий автомобіль, у якому перебував Юрій Олексійович підірвався на замаскованому вибуховому пристрої.

Сьогодні, у надскладних умовах воєнних дій на території України, енергетика має стратегічне оборонне і соціальне значення.  Життєво важливим є відновлення і забезпечення належного функціонування енергетичних об’єктів, що зазнають цілеспрямованих руйнувань. І ми маємо пам’ятати про кожного, хто віддав життя з нашу безпеку, за наш комфорт, за відновлення нашої інфраструктури.

Указом Президента України Юрія Чернегу посмертно було нагороджено Орденом «За заслуги ІІІ ступеня». 

Цього дня на честь Юрія Чернеги, для увіковічення його пам’яті території навчального закладу було висаджено дуб, адже це дерево символізує мужність, вічність, характер наших воїнів та всіх, хто загинув заради нашого майбутнього.  

Хвилиною мовчання була вшанована пам’ять про всіх загиблих через збройну агресію росії. 

Гості заходу також відвідали музей, в якому діє виставка «Історія Подвигу», присвячена загиблим героям випускникам гімназії-початковій школі № 6 "Перспектива".

Слава Україні!

Героям Слава!

 >>> Більше світлин <<<