ПРОТОКОЛ Засідання «круглого столу» з обговорення проєкту регуляторного акта – рішення виконавчого комітету Білоцерківської міської ради «Про встановлення тарифів на платні послуги, що надаються в комунальному підприємстві Білоцерківської міської ради...

Дата : 
2023-12-05

ПРОТОКОЛ
Засідання «круглого столу» з обговорення проєкту регуляторного акта – рішення виконавчого комітету Білоцерківської міської ради «Про встановлення тарифів на платні послуги,  що надаються в комунальному підприємстві Білоцерківської міської ради Будинок урочистих подій»

м. Біла Церква                                                                                          01 грудня 2023р.

                                                                                                                     мала зала

                                                                                                                     Виконавчий комітет

                                                                                                                     Білоцерківської міської ради

                                                                                                                     Початок: 10:00 год.

 

Присутні:

 

Катерина  ВОЗНЕНКО                               заступник міського голови;

 

Юлія КОВАЛЬСЬКА                                    начальник управління культури і туризму Білоцерківської

                                                                       міської ради;

 

Юлія ОРЕЛ                                                  начальник управління економічного розвитку Білоцерківської

                                                                       міської ради;

 

Олена ШАПОВАЛ                                      начальник відділу з розвитку  підприємництва та інвестицій     управління економічного розвитку Білоцерківської міської ради;

     

Вікторія РОМАНЧУК                                 головний спеціаліст відділу з розвитку підприємництва та

                                                                      інвестицій управління економічного розвитку Білоцерківської

                                                                       міської ради;

 

Вікторія ЖУК                                              головний бухгалтер управління культури і туризму

                                                                       Білоцерківської  міської ради;

 

Лариса Щербань                                      начальник відділу позашкільної освіти та виховної роботи 

                                                                      управління освіти і науки Білоцерківської міської ради;

 

Сергій БЕРКУТ                                            директор комунального підприємства Білоцерківської міської

                                                                      ради Будинок  урочистих подій;

 

Євгенія ХВОРОСТЯНА                              бухгалтер комунального підприємства Білоцерківської міської

                                                                      ради Будинок урочистих подій.

 

 

Головуюча: Катерина ВОЗНЕНКО

Секретар:    Євгенія    ХВОРОСТЯНА

 

 

Порядок денний:

Обговорення проєкту регуляторного акта – рішення виконавчого комітету Білоцерківської міської ради «Про встановлення тарифів на платні послуги, що надаються  в комунальному підприємстві Білоцерківської міської ради Будинок урочистих подій».

СЛУХАЛИ:

Возненко К.: з інформацією про проєкт рішення виконавчого комітету Білоцерківської міської ради «Про встановлення тарифів на платні послуги, що надаються в комунальному підприємстві Білоцерківської міської ради Будинок урочистих подій». Вона повідомила, про те, що даний проєкт регуляторного акта пройшов усі необхідні відповідно до Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності» процедурні  етапи, а саме: внесення в план регуляторної діяльності виконавчого комітету на 2024 рік,  оприлюднення в газеті «Громадська думка» 03 листопада 2023року, «Повідомлення про оприлюднення проєкту регуляторного акта-рішення виконавчого комітету Білоцерківської міської ради «Про встановлення тарифів на платні послуги, що надаються в комунальному підприємстві Білоцерківської міської ради Будинок урочистих подій», оприлюднено  01.11.2023 року на офіційному вебсайті Білоцерківської міської ради та її виконавчих органів http://bc-rada.gov.ua повідомлення, проєкт рішення та аналіз регуляторного впливу регуляторного акта. За час, який пройшов  з моменту оприлюднення, до моменту засідання «круглого столу», зауважень, пропозицій, доповнень до цього проєкту регуляторного акта на адресу розробників не надходило.

Беркут С.: з інформацією про те, що тарифи на платні послуги розроблені у зв’язку з гострою необхідністю регулювання діючих тарифів на послуги, які надає комунальне підприємство Білоцерківської міської ради Будинок урочистих подій, з урахуванням рівня їх собівартості з мінімальною рентабельністю. Він  доповів, що тарифи на послуги, які надаються комунальним підприємством Білоцерківської міської  ради Будинок урочистих подій не переглядалися з травня 2021року. За цей період значно зросли: розмір мінімальної зарплати з травня 2021 року з 6000,00 гривень до  6500,00 гривень з 01 грудня 2021року, до 6700,00 гривень  з 01 жовтня 2022 року, а також,  відповідно до проєкту бюджету України на 2024 рік  7100,00 гривень  з 01 січня 2024 року та 8000,00 гривень з 01 квітня 2024 року. Збільшення становить 29,58% від розміру заробітної плати, яка закладена в тарифах рішенням виконавчого комітету Білоцерківської міської ради №320 від 21 травня 2021 року, зростання вартості матеріалів, енергоносіїв: на 55,7 % зросла вартість одного кВт електроенергії, що в сумі становить 2,05 гривень, вартість опалення зросла на 325 %, що в сумі становить на 4106,33 гривень за 1 Ггкал більше, ніж було в 2021 році, водопостачання та водовідведення в тарифах 2021 року-33,73 гривні  за 1 м. куб, а в проєктних тарифах 2024 року-41,78 гривень за 1 м. куб. Збільшення в сумі 8,05 гривень за 1 м. куб., або на 23,87%.

Як наслідок, підприємство  відчуває нестачу власних обігових коштів (отриманих від реалізації наданих послуг), що в подальшому може призвести до виникнення заборгованості по виплаті заробітної плати, по податках (податку з доходів фізичних осіб, військового збору та податку на додану вартість, а також єдиного соціального внеску та скорочення  штату працівників.)

Збільшення витрат на утримання КП БМР Будинок урочистих подій потребує врегулювання цього питання шляхом затвердження нових тарифів на платні послуги, а затвердження вартості таких послуг належить виключно до компетенції органів місцевого самоврядування.

Метою прийняття рішення є приведення тарифів на платні послуги до економічно обгрунтованого рівня з урахуванням інтересів населення та відшкодування фактичних  витрат підприємства, які відповідають діючим нормативно-правовим законодавчим актам України.

 У разі впровадження даного регуляторного акта, орган місцевого самоврядування та підприємство отримують  економічно обгрунтовані тарифи, а населення  своєчасні, якісні,  в повному обсязі платні послуги та призведе до покращення фінансового стану підприємства.

ВИРІШИЛИ:

Рекомендувати винести на розгляд виконавчого комітету Білоцерківської міської ради проєкт регуляторного акта- рішення виконавчого комітету Білоцерківської міської ради «Про встановлення тарифів на платні послуги, що надаються в комунальному підприємстві Білоцерківської міської ради Будинок урочистих подій.

 

Головуюча:                                                                                                                       Катерина ВОЗНЕНКО

 

Секретар:                                                                                                                          Євгенія ХВОРОСТЯНА