Квартальний звіт про виконання плану здійснення заходів самоврядного контролю за використанням та охороною земель територіальної громади м. Біла Церква за III квартал 2020 року

Дата : 
2020-10-15

Відповідно до Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», ст. 29 Закону України «Про захист населення від інфекційних хвороб», постанови Кабінету Міністрів України від 22 липня 2020 року №641 «Про встановлення карантину та запровадження посилених протиепідемічних заходів на території із значним поширенням гострої распіраторної хвороби COVID-19, органам і посадовим особам, уповноваженим законами здійснювати державний нагляд (контроль) у сфері господарської діяльності, у період та на території встановлення карантину тимчасово забороняється проведення планових та позапланових перевірок суб'єктів господарювання, що здійснюють діяльність на території встановлення карантину, крім позапланових перевірок суб'єктів господарювання (мораторій на проведення перевірок органами і посадовими особами, уповноваженими законами здійснювати державний нагляд (контроль) у сфері господарської діяльності).

Отже підсумовуючи вищенаведене, з дотримання вимог діючого законодавства України, посадові особи органу місцевого самоврядування тимчасово не здійснюють планові заходи самоврядного контролю, відповідно до Порядку здійснення самоврядного контролю за використанням та охороною земель територіальної громади м. Біла Церква.

Однак посадовими особами управління самоврядного контролю відповідно до повноважень визначених Положенням про Управління самоврядного контролю міської ради затвердженого рішенням Білоцерківської міської ради VII скликання від 30.08.2018 року №2571-55-VII, Порядку здійснення самоврядного контролю за використанням та охороною земель територіальної громади м. Біла Церква, затвердженого рішенням Білоцерківської міської ради VII скликання від 07 вересня 2017 року №1120-35-VII, а також на виконання вимог Порядку здійснення самоврядного контролю за використанням та охороною земель територіальної громади м. Біла Церква, здійснюється постійний моніторинг своєчасності сплати та повноти нарахування податків та зборів, виявлення та усунення порушень земельного законодавства України, контроль за відшкодуванням збитків, завданих міській раді користувачами земельних ділянок, також вживаються відповідні заходи в межах наданих повноважень.

В.о. начальника управління                     Вікторія ХАРІНА