Невідкладна допомога отримала автомобілі та обладнання

|  21. 08. 2020

21 серпня відбулася передача двох автомобілів та обладнання на баланс відділення невідкладної медичної допомоги, що знаходиться на базі КНП БМР «Міський центр первинної медико-санітарної допомоги №1».

Кошти на дані транспортні засоби та обладнання, а саме дефібрилятори, електрокардіографи, пульсоксиметри, якими будуть обслуговуватися мешканці громади, були виділені із міського бюджету.

Міський голова Геннадій Дикий зазначив: «Свого часу була проведена реформа, створена екстрена медична допомога і передана на підпорядкування області, але, на жаль, вони виконували не всі функції. Проте нам вдалося зберегти у місті відділення невідкладної допомоги. Тільки за цей рік вони здійснили близько 4500 виїздів до пацієнтів. Це має також важливий соціальний аспект, адже не усі люди, які потребують допомоги, можуть прийти до лікарні, наприклад особи похилого віку. Ми і надалі будемо розвивати цю галузь, адже як показує статистика це вкрай необхідно, аби вчасно надавати допомогу».

Заступник головного лікаря з медичного обслуговування центру первинної медико-санітарної допомоги №1 Ольга Сільнова відмітила: «Відділення невідкладної допомоги буде обслуговувати не тільки центр №1, але і №2. Також вони мають взаємодію з сімейними лікарями, педіатрами і терапевтами».

Головний лікар відділення невідкладної медичної допомоги Ірина Пастушенко зазначила, що у них цілодобово працює 4 бригади, які повністю забезпечені медикаментами та засобами індивідуального захисту.

У заході взяла участь заступник міського голови Інна Новогребельська.

Для довідки:

27 лютого 2020 року на засідання дев’яносто першої сесії Білоцерківської міської ради VІІ скликання було прийнято рішення № 5023-91-VII «Про деякі питання організації надання невідкладної медичної допомоги в м. Біла Церква», яким передбачалося забезпечення належного функціонування невідкладної медичної допомоги в м. Біла Церква з 01 квітня 2020 року.

Відділення невідкладної медичної допомоги було сформоване після відокремлення  сфери невідкладної допомоги від вторинної ланки медицини задля швидкого реагування на звернення до оперативно-диспетчерської служби центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф, який перенаправляє звернення, що належить до категорії неекстрених. До таких категорій належать: раптове підвищення температури тіла з кашлем, нежиттю, болем у горлі; головний біль, запамороченням, слабкість; біль у попереку, суглобах (радикуліт, остеохондроз, артрит, артроз тощо); підвищення артеріального тиску; больовий синдромом у онкологічних хворих; алкогольний, наркотичний, токсичний абстинентний синдром; загострення хронічних захворювань у пацієнтів, які перебувають під наглядом сімейного або дільничного лікаря з приводу гіпертонічної хвороби, виразки шлунка та дванадцятипалої кишки, хронічного запалення печінки, жовчного міхура, кишківника, хвороби нирок, суглобів тощо.

Фотогалерея