Білоцерківська місцева прокуратура Київської області інформує

Дата : 
2020-04-14

Про підозру чоловіку- який спричинив ножове поранення

За процесуального керівництва Білоцерківської місцевої прокуратури повідомлено про підозру чоловіку, який спричинив ножове поранення співмешканцю власної  доньки.

Слідством встановлено, що в ніч на 8 квітня 2020 року житель міста Біла Церква, знаходячись у стані алкогольного сп’яніння у себе вдома, під час побутової сварки, ножем у спину вдарив цивільного чоловіка своєї доньки, чим спричинив йому тяжкі тілесні ушкодження.

Потерпілого госпіталізовано до лікарні, його вдалося врятувати завдяки своєчасно наданій медичній допомозі. 

Зловмиснику обрано запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту строком на два місяці.

Наразі досудове розслідування триває.

Про підозру чоловіку за розбійні напади на АЗС

За процесуального керівництва Білоцерківської місцевої прокуратури 09.04.2020 повідомлено про підозру чоловіку, який 27.03.2020 після отримання обвинувального акта за обвинуваченням у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 309 КК України (незаконне придбання та зберігання наркотичних засобів, без мети збуту), того ж дня, вчинив новий умисний злочин, передбачений ч. 2 ст. 309 КК України (незаконне придбання та зберігання наркотичних засобів без мети збуту, вчинене повторно).

Санкція даної статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 2 до 5 років.

На даний час досудове розслідування триває.

До 14 років позбавлення волі засуджено чоловіка, який в стані наркотичного сп’яніння задушив свою малолітню доньку

Білоцерківська місцева прокуратура підтримала обвинувачення у кримінальному провадженні відносно 28-річного жителя м. Біла Церква за фактом умисного вбивства малолітньої дитини.

Під час судового розгляду встановлено, що в лютому 2018 року чоловік, перебуваючи в стані наркотичного сп’яніння за місцем свого проживання, будучи роздратованим плачем своєї малолітньої доньки, руками стиснув шию останньої та задушив.

Дії горе-батька кваліфіковано за п. 2 ч. 2 ст. 115 (умисне вбивство малолітньої дитини) КК України. 

Попри заперечення обвинуваченого причетності до вчинення інкримінованого злочину, його вина повністю підтверджена зібраними доказами, а невизнавальні показання розцінені судом як намагання ухилитися від кримінальної відповідальності за скоєне.

Білоцерківський міськрайонний суд погодився з доводами прокуратури та, визнавши винним чоловіка в умисному вбивстві, призначив йому покарання у виді 14 років позбавлення волі.

Про підозру та скеровано обвинувальний акт до Білоцерківського міськрайонного суду

За процесуального керівництва Білоцерківської місцевої прокуратури повідомлено про підозру та скеровано обвинувальний акт до Білоцерківського міськрайонного суду відносно 60-ти річного місцевого жителя за вчинення злочину, передбаченого ч. 1 ст. 129 КК України – погроза вбивством.

Так, 29 лютого 2020 року, 60-ти річний мешканець м. Біла Церква, прийшов до сімейного кафе «Felixclub», що знаходиться по вул. Леваневського 10 - В, в м. Біла Церква Київської області, та на ґрунті раптово виниклих неприязних відносин з потерпілою, яка працювала у даному кафе,  причиною яких стали ревнощі, розпочав словесну перепалку з останньою, в ході якої, дістав з лівої кишені своїх брюк предмет, зовні схожий на вогнепальну зброю, спрямував в бік потерпілої, при цьому демонструючи словесно про свій злочинний намір позбавити життя останню.

В ході проведення досудового розслідування особу зловмисника встановлено. Йому загрожує покарання у вигляді арешту на строк до 6 місяців або обмеження волі на строк до 2 років

Виконувач обов’язків керівника
Білоцерківської місцевої прокуратури                                             С. Пашин