Відбулося чергове засідання виконавчого комітету

|  29. 03. 2023

29 березня відбулося засідання виконавчого комітету Білоцерківської міської ради, яке провів міський голова Геннадій Дикий.

Рух по мосту по проспекту  Князя Володимира тимчасово обмежать

Члени виконавчого комітету ухвалили рішення, яким тимчасово частково обмежать рух на шляхопроводі по проспекту Князя Володимира в м. Біла Церква.

Ці обмеження вживатимуться з метою забезпечення чергового етапу відновлення елементів шляхопроводу та діятимуть з 30 березня ц.р. і до завершення робіт.

Виконавцю робіт рекомендовано розробити схему організації дорожнього руху та погодити її з підрозділами поліції.

Слідкуйте за Телеграм-каналом Білоцерківської міської ради (https://t.me/bmrada), на якому буде розміщено актуальну інформацію щодо обмежень руху.

Визначено нові умови продажу алкогольних напоїв

Беручи до уваги протокол №191 засідання оперативного штабу Ради оборони Київської області від 13 березня 2023 року, наказ Білоцерківської районної військової адміністрації від 21 березня 2023 року № 05-ва «Про встановлення нових обмежень під час торгівлі алкогольними напоями на території Білоцерківського району», виконавчий комітет міської ради ухвалив рішення - про особливості торгівлі алкогольними напоями та речовинами, виробленими на спиртовій основі на території  Білоцерківської міської територіальної громади.

Так, з 29 березня ц.р. торгівлю алкогольними напоями в торгівельних мережах (магазинах)  можна здійснювати з 10.00 до 21.00. У закладах громадського харчування, які мають ліцензію на роздрібну торгівлю, алкогольні напої зможуть реалізовувати з 10.00 до 22.00.  Наголошуємо, що продаж алкогольних напоїв має здійснюватися виключно із застосуванням реєстраторів розрахункових операцій.

Разом з тим забороняється продаж алкогольних напоїв та речовин, вироблених на спиртовій основі особам у форменному одязі з числа військовослужбовців та інших правоохоронних органів, членам добровольчих формувань територіальних громад, які залучені до несення служби.

Даним рішенням доручено підрозділам поліції  та Муніципальній варті посилити контроль за дотриманням суб’єктами господарювання умов торгівлі алкогольними напоями, здійснювати превентивні заходи щодо недопущення перебування в стані алкогольного сп’яніння за кермом транспортних засобів та притягувати до адміністративної відповідальності із вилученням виготовленої продукції в порядку визначеному чинним законодавством України порушників.

Прийнято рішення про закінчення опалювального періоду 2022-2023 років на території Білоцерківської міської територіальної громади

У разі, якщо протягом трьох діб середня добова температура зовнішнього повітря перевищуватиме 8°С опалювальний період для житлового фонду та інших  споживачів Білоцерківської міської територіальної громади буде завершено, згідно із законодавством України.

Подача теплоносія продовжуватиметься для закладів охорони здоров’я для забезпечення температурного режиму, встановленого нормативними  документами.

Білоцерківці, чиє майно постраждало внаслідок збройної агресії російської федерації проти України продовжують отримувати одноразову адресну матеріальну допомогу

            Заяви на отримання одноразової адресної матеріальної допомоги продовжують надходити до виконкому міської ради. На черговому засіданні  спеціальної комісії було розглянуто ще 7 заяв. Кожна заява опрацьована на предмет подання заявниками необхідних документів та, за підсумками роботи, прийнято рішення надати  матеріальну допомогу на загальну суму 400 тис. грн. 

Загалом одноразову адресну матеріальну допомогу протягом 2022-2023 років уже було надано 48 особам на суму 5 млн 745 тис. грн.

Про попередню роботу комісії можна ознайомитися тут. https://bc-rada.gov.ua/node/14207

У  Білоцерківській громаді заплановано провести ряд заходів протягом квітня ц.р.

У ході засідання  члени виконавчого комітету погодили проведення на території нашої громади ряду культурних та спортивних  заходів, за умови дотримання заходів безпеки та протиепідемічних заходів під час їх проведення.

Зокрема, заплановано проведення:

- чемпіонату Київської області з волейболу серед юнаків та дівчат молодшої вікової групи;

-  десяти заходів у приміщенні Київського академічного обласного музично-драматичного театру ім. П.К. Саксаганського;

-  чотирьох заходів у приміщенні Білоцерківського міського  Будинку органної та камерної музики;

- тринадцяти заходів у приміщенні Будинку культури «РОСАВА»;

-спортивно-масових заходів «Військо-патріотичні ігри до Всесвітнього дня здоров’я», організованим Білоцерківським міським центром фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх»;

-відкритого чемпіонату Білоцерківської міської територіальної громади з вільної боротьби серед юнаків та дівчат 2010-2011 р.н.;

- відкритого чемпіонату громади з голболу серед спортсменів - осіб з інвалідністю;

- відкритого чемпіонату Білоцерківської громади з дзюдо серед юнаків;

- відкритого чемпіонату громади з панкратіону;

- відкритого чемпіонату з футболу серед команд аматорів та Кубку Білоцерківської міської територіальної громади з футболу серед команд аматорів;

- відкритого чемпіонату Білоцерківської громади з футболу серед юнаків 2011 р.н. та відкритого чемпіонату громади з футболу серед юнаків 2013 р.н.;

- відкритого чемпіонату Київського обласного ліцею фізичної культури і спорту з вільної боротьби серед юнаків 2009-2010 р.н.;

- відкритого чемпіонату дитячо-юнацької спортивної школи «Юність» з волейболу серед юнаків та дівчат;

- Чемпіонату Київської області з боччі серед спортсменів-осіб з інвалідністю на території громади;

- внесені зміни до рішення виконавчого комітету Білоцерківської міської ради від 28 лютого 2023 року № 127 «Про проведення відкритого чемпіонату Білоцерківської міської територіальної громади з фігурного катання».

Інші рішення, які були розглянуті на засіданні:

-ухвалені рішення про організацію поховання військовослужбовців – жителів Білоцерківської громади, які загинули захищаючи Україну. Поховання відбудеться за рахунок коштів місцевого бюджету, передбачених Програмою підтримки Захисників і Захисниць України на 2023-2025 роки;

-утворено Координаційну раду з питань запобігання та протидії домашньому насильству і насильству за ознакою статі, протидії торгівлі людьми та забезпечення  ґендерної рівності на території Білоцерківської міської територіальної громади, затверджено її склад та положення;

- утворено інвентаризаційну комісію з обліку матеріального резерву (дрова паливні твердих порід), що зберігається на території КП БМР «Білоцерківський вантажний авіаційний комплекс». Інвентаризаційна комісія має щоквартально проводити фактичну перевірку наявності даного матеріального резерву  та розглянуто ряд інших питань, з яких були прийняті відповідні рішення.

фотогалерея