Відбулося чергове засідання виконавчого комітету

|  28. 02. 2023

28 лютого відбулося чергове засідання виконавчого комітету Білоцерківської міської ради, у ході якого було розглянуто 56 питань щодо життєзабезпечення нашої громади.

Ще семи постраждалим від російської агресії білоцерківцям буде надано матеріальну допомогу

Вчергове члени виконавчого комітету затвердили протокол комісії по наданню одноразової адресної матеріальної допомоги особам, які постраждали чи зазнали порушення нормальних умов життєдіяльності внаслідок збройної агресії російської федерації проти України.

Нагадаємо, що місцевою владою було ухвалено рішення матеріально підтримати жителів громади, у яких було пошкоджено майно в наслідок ракетних ударів рф. Одноразова адресна допомога не є державною компенсацією за отримані збитки (громадяни мають отримати її згідно чинного законодавства України).

Завдяки реалізації Порядку, яким визначено механізм використання коштів, у минулому та на початку цього року, вже було здійснено виплату допомоги 39 власникам/співвласникам пошкоджених житлових будинків/квартир на суму 4 445 000 грн.

На черговий розгляд комісії надійшли ще заяви від громадян, які дозбирували документи. Кожна заява опрацьована на предмет подання заявниками необхідних документів, а також по кожній заяві сформована особова справа.  Отож, опрацювавши документи члени комісії ухвалили рішення надати допомогу семи білоцерківцям на загальну суму 1 300 000 грн.

 

Звіт голови спостережної комісії при виконавчому  комітеті Білоцерківської міської ради за 2022 рік

 

Діяльність спостережної комісії у 2022 році була спрямована на реалізацію наступних завдань:

- організація та здійснення громадського контролю за дотриманням прав, основних свобод і законних інтересів засуджених та осіб, звільнених від відбування покарання;

- сприяння установам виконання покарань у виправленні і ресоціалізації засуджених осіб та створення належних умов для їх тримання, залучення до цієї діяльності громадських організацій, органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, установ і організацій незалежно від форми власності;

- організація виховної роботи з особами, умовно-достроково звільненими від відбування покарання, та громадського контролю за їх поведінкою протягом невідбутої частини покарання;

- надання допомоги у соціальній адаптації особам, звільненим від відбування покарання.

 

За звітний період до спостережної комісії від осіб, які звільнились з місць позбавлення волі по закінченню терміну покарання, з наміром проживати на території Білоцерківської міської територіальної громади надійшло - 39 звернень.

Скарг на їх утримання від осіб позбавлених волі у виправній колонії до комісії не надходило.

 

Також  протягом звітного періоду проводилися заходи громадського контролю за поведінкою та проведенням виховної роботи із засудженими особами та особами, які звільнилися з місць позбавлення волі, проводили бесіди виховної роботи з приводу адаптації в оточуючому суспільстві та здійснювалася відповідна робота з питань працевлаштування таких осіб.

В рамках заходів по соціальному захисту бездомних осіб та осіб, звільнених з місць позбавлення волі, надавались послуги з: допомоги в оформленні документів для призначення і виплати соціальної допомоги особам, які не мають права на пенсію, та інвалідам; консультації з приводу призначення пенсії;  здійснювалася допомога та підтримка щодо надання бездомним особам гарячого харчування, адресної натуральної допомоги, забезпечення одягом та взуттям тощо. Надавалася відповідна допомога: в оформленні паспорта громадянина України; в отриманні реєстрації місця проживання/перебування тощо; в направленні до реабілітаційного центру; в проведенні медичного огляду/обстеження  та ін.

У громаді відбудуться спортивні та культурні заходи

У ході засідання  члени виконавчого комітету погодили  проведення на території нашої громади ряду різнопланових заходів, за умови дотримання заходів безпеки та протиепідемічних заходів під час їх проведення.

Зокрема, заплановано проведення:

- шести концертів у Будинку органної та камерної музики у березні ц.р.;

- відкритих чемпіонатів Білоцерківської міської територіальної громади з фігурного катання,  з хокею, з художньої гімнастики, з шахів серед юнаків та дівчат у двох вікових категоріях; з шахів та шашок серед спортсменів - людей з інвалідністю;

- чемпіонату дитячо-юнацької спортивної школи «Богатир» з вільної боротьби серед юнаків та дівчат 2011-2012 років народження та 2013-2014 р.н.;

- чемпіонату дитячо-юнацької спортивної школи «Юність» з пляжного волейболу в закритих приміщеннях серед дівчат;

- чемпіонату Київської області з кікбоксингу «ВАКО» на території нашої громади;

- чемпіонату України з велосипедного спорту (крос) в індивідуальній гонці (1 тур) та груповій гонці на короткому колі (всі вікові категорії) на території Білоцерківської міської територіальної громади.

Під час засідання також було:

  • ухвалено рішення про організацію поховання загиблого військовослужбовця – жителя Білої Церкви. Поховання відбудеться за рахунок коштів місцевого бюджету, передбачених Програмою підтримки Захисників і Захисниць України на 2023-2025 роки;

- затверджено новий склад робочої групи з питань внутрішньо переміщених осіб;

- утворено ряд комісій, які займатимуться комунальними питаннями, визначатимуть технічний стан комунальних гуртожитків, визначитимуть стан зелених насаджень та їх відновної вартості на території громади, виявлятимуть на водних об’єктах, що знаходяться в межах громади об’єкти, що мають ознаки гідротехнічних споруд, обстежуватимуть водопровідні мережі та зливові каналізації на певних вулицях та ін ;

- присвоєно адреси низці об’єктів будівництва, розглянуті заяви від підприємців щодо надання дозволів на розміщення зовнішньої реклами та опікунських питань, з яких були прийняті відповідні рішення.

фотогалерея