Проведено конкурс по відбору суб’єкта господарювання для впровадження єдиної системи управління та супутникового моніторингу пасажирського транспорту

|  10. 12. 2021

Конкурс відбувся 10 грудня за умовами, встановленими рішенням виконавчого комітету Білоцерківської міської ради від 23 листопада 2021року № 793 «Про організацію та проведення конкурсного відбору суб’єкта господарювання  для впровадження єдиної системи управління та супутникового моніторингу пасажирського транспорту загального користування Білоцерківської міської територіальної громади».

       Умови конкурсного відбору було оприлюднено на офіційному веб сайті міської ради (https://bc-rada.gov.ua/node/13407) та у місцевому друкованому ЗМІ.

Нагадаємо, що протягом минулих п’яти рокі роботу GPS трекерів на громадському  транспорті забезпечувало ТОВ «Дозор Україна», м.Житомир. Договір з даним товариством було укладено у червні 2016 року, але термін його дії закінчився, тому, наразі, проводиться новий конкурс.

            Зараз GPS трекерами облаштовано  весь громадський транспорт Білоцерківської міської територіальної громади. Це дає можливість здійснювати безперервний on-line контроль за дотриманням схем та розкладів руху. Крім того, працює мобільний додаток Дозор, за допомогою якого автобуси відслідковуються в режимі реального часу. Також  складовою системи є інформаційні електронні табло - 10 од. на зупинках громадського транспорту (пл.Перемоги, вул.В.Чорновола, Критий ринок, вул.Вокзальна-2, вул.Героїв Небесної Сотні, пл.Соборна-2, ПК «Росава», Механіко-енергетичний технікум), які були встановлені як інвестиційні зобов’язання ТОВ «Дозор Україна». Працює й on-line контроль за дотриманням схем та розкладів руху у кабінеті організатора пасажирських перевезень та у кабінетах перевізників. Міською владою проведено відповідну роботу, аби даний напрямок розвивався.

Отож, на конкурс  надійшли пропозиції від одного претендента - ТОВ «Дозор Україна».

Під час заходу директор ТОВ «Дозор Україна» Мирослав Горбишен поінформував про досвід роботи товариства з 2012 року у 27 містах України,  презентував конкурсній комісії функціонал програмного забезпечення і GPS-обладнання та додаткові можливості системи (детальніше тут).

Зокрема, зупинилися на заходах з моніторингу пасажирського транспорту, зупинився на обладнанні громадського транспорту, яке використовуватиметься для  управління у реальному часі. Поінформував про інформаційні табло прогнозування прибуття тролейбусів та маршрутних таксі на зупинках громадського транспорту та ін. 

Представник ТОВ  «Дозор Україна»  відповів на питання членів конкурсної комісії, що стосувалися: досвіду втілення проєкту в інших містах; роботи кабінету організатора пасажирських перевезень та кабінетів перевізників; ціни монтажу та обслуговування обладнання; інформації, яка може бути розміщена на інформаційних табло; можливості під’єднання до автоматичної системи оплати за проїзд електричним квитком тощо.

Претендент також висловив готовність взяти на себе інвестиційні зобов’язання -  встановити на зупинках громадського транспорту ще додатково 10  електронних  табло. Десять табло, які вже функціонували – також продовжуватимуть діяти.

За підсумками розгляду конкурсних пропозицій ТОВ «Дозор Україна», беручи до уваги, що конкурсна пропозиція відповідає вимогам Порядку, члени конкурсного відбору визнали переможцем конкурсу по відбору суб’єкта господарювання  для функціонування єдиної системи управління та супутникового моніторингу пасажирського транспорту загального користування Білоцерківської міської територіальної громади  -  ТОВ «Дозор Україна».   

Заступник міського голови Руслан Руденко, який проводив конкурс зауважив, що в результаті проведеного конкурсу місто сподівається отримати можливість розширення системи для впровадження інших електронних засобів: надання пасажирам додаткової аудіо- та відеоінформації у салоні транспортного засобу;  забезпечення двостороннього голосового зв’язку  диспетчера з водієм та інші функції та ін. Також акцентував увагу, що у разі невиконання ТОВ «Дозор Україна» умов договору виконавчий комітет міської ради розірве угоду на впровадження єдиної системи управління та супутникового моніторингу пасажирського транспорту.

фотогалерея