Найбільшу кількість отруєнь чадним газом спричиняє порушення тяги

Дата : 
2021-02-10

АТ «Київоблгаз» звертаю особливу увагу на користування газовими приладами під час сильних морозів. Від правильної роботи димоходів та вентиляційних каналів залежить здоров`я та життя вас та ваших близьких. Особливо пильними мають бути користувачі газових приладів з відводом продуктів згорання в димоходи - котлів та водонагрівачів.

Хто перевіряє?

Цим займаються спеціалісти пічники, або спеціалізовані організації з відповідними дозволами.

Коли перевіряти?

Димові та вентиляційніканали опалювальних печей, ємкісних водонагрівачівдля опалення та опалювальних котлів, які працюють сезонно перевіряються два рази на рік.


Як проходить перевірка?

Пічники перевіряють, щоб в димоходах і вентиляційних каналах не було засмічень. Результати перевірки оформляють актом. У разі необхідності фахівці прочищають або ремонтують димові та вентиляційні канали, перевіряють щільність і відокремленість, справність оголовків і наявність нормальної тяги спеціальним приладом.

Що я можу зробити самостійно?

Мешканці приватних будинків мають періодично підрізати гілки дерев, що торкаються димоходу. В зимовий період, щонайменше раз на місяць оглядати оголовки димоходів, щоб запобігти їхньому обмерзанню та закупорці.