Декларування доходів: Обов’язок сплачувати податки і збори закріплено Конституцією України

Дата : 
2020-02-27

Білоцерківське управління ГУ ДПС у Київській області звертає увагу громадян, що ч. 2 ст. 67 Конституції України закріплено обов’язок громадян щорічно подавати до податкової інспекції за місцем проживання декларацію про свій майновий стан та доходи за минулий рік.

Податкова декларація подається платниками в один із таких способів (за вибором):

-  особисто або уповноваженою на це особою;

- надсилається поштою з повідомленням про вручення та з описом вкладення;

- засобами електронного зв’язку в електронній формі з дотриманням вимог законів щодо електронного документообігу.

Звертаємо  увагу,  що у разі надсилання податкової декларації поштою, платник податку зобов’язаний здійснити таке відправлення не пізніше ніж за п’ять днів до закінчення граничного строку подання податкової декларації,  а при поданні податкової декларації в електронній формі, - не пізніше закінчення останньої години дня, в якому спливає такий граничний строк.

При направленні декларації засобами електронного зв’язку громадяни можуть скористатися новим електронним сервісом в «Електронному кабінеті», який передбачає часткове автоматичне заповнення декларації на підставі облікових даних платника, відомостей щодо нарахованих (виплачених) доходів, наявних в Державному реєстрі фізичних осіб – платників податків та відомостей щодо об’єктів нерухомого (рухомого) майна.

Граничні строки подання декларації:

- для громадян, які зобов’язані згідно з Кодексом подати податкову декларацію, і осіб, які проводять незалежну професійну діяльність, – до 01 травня року, що настає за звітним тобто 30 квітня 2020 року;

- для громадян, які мають право на податкову знижку – по 31.12.2020 (включно);


Білоцерківське  управління
ГУ ДПС у Київській області