Про першочергові заходи запобігання поширення коронавірусної інфекції (COVID-19) в місті Біла Церква

Дата : 
2020-03-11

БІЛОЦЕРКІВСЬКА МІСЬКА РАДА
КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ
Р І Ш Е Н Н Я

 від 11 березня 2020 року          м. Біла Церква                                           № 152

 Про першочергові заходи запобігання поширення
коронавірусної інфекції (COVID-19) в місті Біла Церква

    Відповідно до ст. 32, 40 Закону Україні «Про місцеве самоврядування в Україні», ст. 28, 30 Закону України «Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення», постанови Кабінету Міністрів України від 11 березня 2020 року № 211 «Про запобігання поширенню на території України коронавірусу COVID-19», наказу Міністерства охорони здоров'я України від 24 січня 2020 року № 185 «Про заходи щодо недопущення занесення і поширення на території України випадків захворювань спричинених новим коронавірусом, виявленим у місті Ухань (провінція Хубей, Китай)», наказу Міністерства охорони здоров'я України від 25 лютого 2020 року № 552 «КОРОНАВІРУСНА ХВОРОБА 2019 (COVID-19) СТАНДАРТИ МЕДИЧНОЇ ДОПОМОГИ», з метою попередження занесення на територію м. Біла Церква захворювання, спричиненого вірусом COVID-19, виконавчий комітет міської ради вирішив:

1.          З метою попередження розповсюдження коронавірусної інфекції (COVID-19) на території міста Біла Церква, з урахуванням ймовірного розвитку складної епідемічної ситуації, ввести обмежувальні заходи на території міста Біла Церква з 13 березня 2020 року до 03 квітня 2020 року, а саме:

1.1.Призупинити освітній процес у закладах загальної середньої, дошкільної, позашкільної, професійної (професійно-технічної) освіти усіх типів, форм власності міста Біла Церква.

1.2. Призупинити освітній процес у вищих навчальних закладах.

1.3. Призупинити роботу театрів, кінотеатрів, музеїв, культурно-масових заходів, тощо.

1.4. Призупинити роботу розважальних центрів.

1.5.  Забезпечити обмеження проведення масових та спортивних заходів на території міста Біла Церква за участю більш як 60 осіб.

2.       Управлінню освіти і науки міської ради, управлінню молоді та спорту міської ради, відділу культури і туризму міської ради, відділу з питань торгово-побутового обслуговування населення та громадського харчування міської ради забезпечити виконання п. 1 цього рішення.

3.        Управлінню освіти і науки міської ради, управлінню молоді та спорту міської ради, відділу культури і туризму міської ради:

3.1. Внести корективи до навчальних планів освітніх програм закладів загальної середньої освіти, спеціалізованих закладів освіти (мистецькі, спортивні школи, тощо)

3.2. Організувати навчання з використанням можливостей дистанційної освіти, інтернет-ресурсів, тощо.

4.        Управлінню освіти і науки міської ради підготувати звернення до Міністерства освіти і науки України відносно можливого перенесення пробного тестування ЗНО (21, 28 березня 2020 року).

5.      Виконавчим органам міської ради негайно - до покращення епідемічної ситуації: посилити дезінфекційні заходи в місцях одночасного перебування до 60 осіб, підтримувати дотримання нормативних показників температури повітря та проводити наскрізне провітрювання в приміщеннях.

6.       Управлінню охорони здоров'я міської ради проводити щоденний моніторинг стану здоров'я мешканців міста Біла Церква та щоденно до 10.00 повідомляти оперативний штаб.

7.        Відділу інформаційних ресурсів та зв'язків з громадськістю міської ради щоденно оприлюднювати в засобах масової інформації та на офіційному вебсайті Білоцерківської міської ради оперативну інформацію щодо епідеміологічної ситуації в місті Біла Церква.

8.       Рекомендувати підприємствам, установам, організаціям усіх форм власності забезпечити недопущення працівників до роботи з ознаками інфекційного захворювання та запровадити скринінг температури людей.

9.   Відділу транспорту та зв'язку міської ради, відділу з питань торгово-побутового обслуговування населення та громадського харчування міської ради організувати разом із суб'єктами господарювання, що провадять діяльність у місцях масового скупчення людей (зокрема на торговельних об'єктах, у місцях проведення культурно-масових заходів, в закладах громадського харчування) та здійснюють перевезення громадським транспортом заходи з посилення режиму поточної дезінфекції.

10.     Контроль за виконанням рішення покласти на заступників міського голови зпідно з розподілом обов'язків.      

Міський голова                                                                                            Геннадій ДИКИЙ