Позачергове засідання виконкому

|  15. 10. 2024

15 жовтня відбулося позачергове засідання виконавчого комітету Білоцерківської міської ради, яке провів секретар міської ради Володимир Вовкотруб.

Під час засідання було розглянуто низку питань, які врегульовуватимуть організацію безкоштовного харчування учнів 1- 4 класів. Ці питання були ухвалені за підсумками прийнятих раніше на 63 сесії міської ради рішень, їх доповів начальник управління освіти і науки міської ради Юрій Петрик. 

Зокрема, рішення «Про організацію харчування здобувачів освіти в закладах освіти комунальної власності Білоцерківської міської територіальної громади»  було доповнено пунктом, що безкоштовно харчуватимуться, разом із пільговими категоріями дітей, усі учні 1-4 класів комунальних закладів загальної середньої освіти.

Окремим рішенням внесені зміни щодо організації такого ж харчування у Ліцеї «Перша Білоцерківська гімназія», оскільки там годували дітей за мультипрофільною системою гарячого харчування (дабл-меню). Тому, дітей початкових класів, які харчуватимуться за кошти бюджету, вилучили із загального переліку.

Нагадаємо, що загальна кількість учнів у нашій громаді, які будуть отримувати гаряче харчування становить майже 11 тис. дітей. Для забезпечення їх обідами буде проведено додаткову закупівлю продуктів харчування, необхідного обладнання та посуду.

Члени виконавчого комітету також ухвалили рішення, яким буде введено до штатних розписів шкіл посади працівників, яких бракує: кухарів, комірників, підсобних працівників, а також медсестер з дієтичного харчування. Врахувавши, що додатково харчуватимуться достатньо велика кількість учнів є необхідність додати 53,5 штатних одиниць. 

Начальник управління освіти і науки міської ради Юрій Петрик звернувся до містян з проханням до взаєморозуміння і підтримки один одного.

«Ми намагатимемося працювати так, щоб наші діти і жителі громади не відчули дискомфорту в організації харчування, - зазначив очільник управління освіти і науки. - Крім того, директори мають пояснити - чому ми користуємося саме таким меню. Сьогодні держава взяла курс на здорове, якісне, безпечне харчування дітей.  З раціону забрали сіль, цукор, стало менше м’яса. Страви готуватимуть такими, як вимагають інститут харчування та Міністерство здоров’я України».

Фото