Цікаве дозвілля для діток з особливими потребами

|  10. 07. 2024

У нашій громаді діє Комплексна Програма всебічного розвитку дітей та молоді з особливими освітніми потребами, в тому числі з аутизмом і синдромом Дауна та підтримки їхніх сімей на 2024-2026 роки.

Організація дозвіллєво-культурної діяльності має значний вплив на формування особистості в дитячому віці і є дуже важливою для дітей з особливими потребами. На базі клубів з місцем проживання з початку червня запрацював літній табір, проводяться конкурси малюнків та майстер-класи «Щаслива дитина - квітуча Україна» та інклюзивні пізнавально - розважальні  програми «У колі друзів».

Програми відпочинку організовані так, аби поєднати фізичну активність на дворових майданчиках з розвитком творчих можливостей наших особливих діток.

До проведення програм залучені педагогічні працівники КЗПО БМР Об’єднання клубів за місцем проживання «Дивосвіт». Діти встигли побувати в різних клубах, де активно беруть участь в ігротеках, руханках, змаганнях з авіа- та автомодельного спорту; виготовляють чудові сувеніри, створюють малюнки на майстер-класах з рукоділля, образотворчого та декоративно-ужиткового мистецтва; опановують  початкові навички хореографії та циркового мистецтва.

Цей час діти перебувають  у колі друзів, з вихованцями клубів, адже створення комфорту в дитячому середовищі сприяє соціалізації дітей з особливими потребами.

Літо у розпалі, і щоразу у клубах за місцем проживання на дітей чекають різноманітні види діяльності адже табір і програми дозвілля будуть діяти протягом усього літа.

Фото