Коли слово не розходиться з ділом: чергова допомога Білоцерківській громаді від дружніх німецьких міст

|  22. 04. 2024

22 квітня Білоцерківська міська територіальна громада отримала чергову допомогу від німецьких міст Брауншвейг (нашого міста-побратима) та Люнебург, із яким наша громада підтримує дружні зв’язки вже понад 20 років.

Цього разу це нові автомобілі: від міста Брауншвейг – мікроавтобус «Фіат Дукато», а від міста Люнебург – вантажівка MAN.

Допомога була надана за сприяння Німецького товариства міжнародного співробітництва (GIZ) та передбачена пакетом «Громадська майстерня» у рамках впровадженого GIZ проєкту «Покращення цивільного захисту в муніципальному партнерстві з Україною».

Перевезення автомобілів було здійснене за сприяння Благодійного Фонду «Хоф Шлютер» (керівник – Андре Новотні) та Міжнародного Благодійного Фонду «Друзі – дітям Чорнобиля», який очолює Микола Дашкевич.

Отримуючи ключі від автівок, секретар Білоцерківської міської ради Володимир Вовкотруб зазначив: «Дякую німецьким містам, які допомагають нашій громаді, а також особисто Миколі Дашкевичу за сприяння у перевезенні цих автомобілів. Приємно мати справу з людьми, у яких слово і діло не розходяться. Пообіцяли – зробили! У цей важкий час, хоч наша громада фінансово спроможна, будь-яка допомога для нас дуже важлива, враховуючи, що видаткова частина бюджету зосереджена на військових потребах».

У свою чергу, Микола Дашкевич передав вітання від міст Брауншвейг та Люнебург, які подарували для нашої громади ці машини – з надією на швидку перемогу України: «Хочу вас запевнити, що наші німецькі друзі серцем і душею перебувають тут, у Білій Церкві. Вони готові завжди допомогти нам. Це люди, які щодня думають про Україну».

Тож Білоцерківська громада висловлює щиру вдячність уряду Німеччини, меру міста Брауншвейг Др.Торстену Корнблуму та пані меру (бургомістру) Ганзейського міста Люнебург Клаудії Каліш, а також керівнику Благодійного Фонду «Хоф Шлютер» Андре Новотні. 

Надана допомога неодмінно стане у пригоді для вирішення нагальних питань, які виникають у Білоцерківській громаді.

>>> Більше світлин <<<