Триває робота над написанням Плану відновлення та розвитку нашої громади

|  20. 03. 2024

20 березня у великій залі Білоцерківської міської ради відбулося чергове засідання робочої групи з питань відновлення та розвитку Білоцерківської міської територіальної громади. Цього дня захід проходив за участі міського голови Геннадія Дикого та представників депутатського корпусу.

Як ми писали раніше, це документ, до написання якого долучились експерти ГО «Агенція відновлення та розвитку» та який буде виноситися на затвердження міської та обласної рад.

Розпочинаючи засідання, міський голова подякував за вже пророблену роботу.

Під час заходу член правління ГО «Агенція відновлення та розвитку» Тарас Бик нагадав присутнім про етапи, які вже пройдено задля написання цього документу. Першою була оцінка потреб і вона є основою документу. Далі йшли визначення завдань та заходів. За результатами цієї роботи було напрацьовано 126 проєктів, реалізація яких має позитивно вплинути на розвиток нашої громади та які будуть включені до плану відновлення.

Серед них: відновлення багатоквартирних житлових будинків, гуртожитків, закладів охорони здоров’я, соціального захисту, сфери культури, об’єктів культурної спадщини, спортивні заклади, об’єкти благоустрою, системи водопостачання та водовідведення, теплопостачання, автомобільні дороги та залізничні шляхи, об’єкти іншої інфраструктури, проєкти, спрямовані на захист природного навколишнього середовища та проєкти, спрямовані на розвиток місцевої та регіональної економіки.

Як зазначив Тарас Бик, орієнтовний бюджет реалізації цих проєктів на сьогодні становить близько 13 млрд грн. Представники «Агенції відновлення та розвитку» максимально намагалися комунікувати з місцевою владою, проведено обговорення з бізнесом та громадськістю, за результатами яких до Плану відновлення включено майже всі запропоновані проєкти.

Наступний етап – це пріоритизація проєктів. Тобто визначення проєктів, які мають реалізовуватися в першу чергу. Визначення таких проєктів відбуватиметься за декількома критеріями, серед яких: соціальна важливість, вплив на бюджет громади та демографічну ситуацію, створення нових робочих місць, участь мешканців у реалізації проєктів, рівень пріоритетності, визначений на етапі оцінки потреб, екологічний вплив, термін реалізації, узгодженість із ресурсами тощо.

Цей етап триватиме до двох тижнів, після чого буде презентовано фінальну версію Плану відновлення та розвитку нашої громади, який піде на затвердження.

У заході взяли участь депутати, керівники структурних підрозділів та комунальних підприємств Білоцерківської міської ради.

Фото