Допомога захисникам. Пресконференція міського голови

|  17. 01. 2024

Під час пресконференції 16 січня міський голова Геннадій Дикий окремо зупинився на допомозі, яку Білоцерківська громада надає військовим. Допомога з міського бюджету, фінансова і матеріальна, в 2023 році становила близько півмільярда гривень, що для громади, такого розміру як Білоцерківська, дуже суттєво.

Міська рада надавала допомогу восьми військовим частинам, які знаходяться на території громади. Як зазначив Геннадій Дикий, запити всіх командирів військових частин, які надходили до виконавчого комітету, були задоволені на 100%: «У першу чергу, це 72 ОМБр, яка отримувала техніку і дрони, та 1129 зенітний ракетний Білоцерківський полк, для якого ми закуповували дуже специфічне обладнання, військовий госпіталь та інші, менші військові частини. Ми обмежені в оприлюднені такої інформації, саме тому показували лише незначну частину куплених для військових приладів і техніки, це вимога військового часу і ціною оприлюднення може бути інколи навіть життя наших Героїв, тож самі військові просять не оприлюднювати такі дані. Втім, якщо говорити наприклад про дрони різноманітної комплектації, то їхня кількість вимірюється тисячами». 


Також міський голова зазначив, що незважаючи на те, що військовий податок на доходи військових осіб перенаправлений з міського бюджету до державного – Білоцерківська громада не припинить допомагати військовим і обов’язково виділятиме частину бюджету для закриття запитів військових частин. Зокрема на наступний рік з бюджету громади передбачено 180 млн грн для допомоги військовим.