Педагоги з ЦПО «Соняшник» співпрацюватимуть з містами Польщі

|  01. 12. 2023

На запрошення мера м. Скокі (Польща) делегація педагогів з Центру позашкільної освіти «Соняшник», на чолі з директором Лілією Ляшенко, відвідали різні навчальні заклади міста з метою популяризації української культури, проведення майстер класів для дітей та педагогів, обмін досвіду та презентації наших традицій.

Зустріч у мерії міста Скокі була теплою. Делегацію з Білої Церкви зустрічали міський голова Тадеуш Клос та секретар муніципалітету Бланка Гадзяк. Саму зустріч ініціював заступник голови міської ради Віслава Сурдик - Ферч.

Директор ЦПО «Соняшник» Лілії Ляшенко висловила сердечну подяку адміністрації, жителям м. Скокі та безпосередньо міському голові Тадеушу Клос за допомогу жителям Білої Церкви та громадянам України у перші дні війни. Лише з нашого міста м.Скокі дало прихисток понад 500 білоцерківцям.

Наші представники вручили подарунки та дипломи людям, які найбільше займалися організацією допомоги біженцям: Wiesław Surdyk - Fertsch, Karolina Stefaniak, Agnieszka Fertsch, Andrzej Surdyk, священик.

Після зустрічі в мерії м. Скокі українську делегацію було запрошено до місцевої Академії розвитку «Планеті дитинства», де було підписано договір про комплексну співпрацю між Академією розвитку та Центром позашкільної освіти "Соняшник».

В рамках поїздки до Польщі відбулася й зустріч педагогів ЦПО «Соняшник» з представниками Центру вдосконалення вчителів у м.Познань. Між сторонами було підписано угоду про міжнародну співпрацю, що в майбутньому має сприяти організації спільних освітніх проєктів, конференцій та воркшопів для педагогів та вихованців.

Польські друзі могли помилуватися виставкою надзвичайних творів, створених українцями. Свої роботи на виставці-продажу презентували вихованці та педагоги ЦПО «Соняшник». Зауважимо, що із 53 представлених на виставці презентацій, саме наша колекція робіт посіла почесне 3 місце.

Присутні на заході також познайомитися з унікальним видавництвом "Все буде Україна" - збіркою віршів, написаних дітьми з Білоцерківської територіальної громади, яка проілюстрована також малюнками вихованців Соняшнику.

За всі отримані кошти, які вдалося зібрати на виставці-продажі з нашої представленої колекції було придбано тепловізор, який передали нашим ЗСУ.

Сподіваємося, що співпраця між Білою Церквою та польськими містами лише міцнітиме та принесе плідні та корисні результати обом сторонам!

Фото