Делегація з Люнебурга (Німеччина) завітала в Білу Церкву

|  22. 05. 2023

19 травня з офіційним візитом наше місто відвідали Андре Новотні – керівник благодійної організації «Хоф Шлютер» та Юнгер Енкельманн - керуючий директор Корпорації економічного розвитку міста Люнебурга. Зустрічали гостей міський голова Геннадій Дикий та заступник міського голови Катерина Возненко. Під час зустрічі також був присутній Микола Дашкевич, депутат Білоцерківської міської ради.

В рамках візиту, який тривав протягом трьох днів для делегації були організовані зустрічі в освітніх і лікарняних закладах та на підприємствах Білоцерківської громади.

Гості завітали до Білоцерківського обласного онкологічного диспансеру та Білоцерківської міської лікарні №2. Саме ці заклади вже неодноразово отримували від БО «Хоф Шлютер» благодійну допомогу у вигляді дороговартісного медичного обладнання, автомобілів швидкої допомоги, меблів тощо. Під час візиту присутні обговорили нагальні потреби закладів та можливості для подальшої підтримки.

Також гості відвідали два освітні заклади: Білоцерківський національний аграрний університет та Білоцерківський професійний ліцей, де їх ознайомили з напрямками та методикою навчання в закладах.

Під час свого перебування гості ознайомились з роботою таких підприємств як ТОВ "ПРЕМІОРІ", фермерське господарство «Чудова марка» та ПП «Маршалок».  

Варто зауважити, що БО «Хоф Шлютер» - це одна з організацій, яка надає потужну підтримку і допомогу вже не одне десятиріччя саме для Білої Церкви. У співпраці з цією організацією було реалізовано багато соціальних проєктів, отримано тони гуманітарного вантажу, реанімобілі, а також проведена величезна робота по об’єднанню зусиль громадян Німеччини заради допомоги Білій Церкві.

Міський голова Геннадій Дикий подякував делегатам і зазначив: "Візит наших друзів з Люнебурга, з перспективою подальшого партнерства наших міст, є надзвичайно важливим, не лише для нашої громади, а й для України в цілому. Саме особисті візити представників міжнародної спільноти допомагають правдиво висвітлювати ситуацію, що відбувається в Україні та формувати ставлення до неї звичайних громадян дружніх нам держав."

В цілому візит представників майбутнього міста-побратима Білої Церкви ще раз підтвердив зацікавленість обох міст у солідарному партнерстві та гарній перспективі майбутнього співробітництва та дружби між Люнебургом та Білою Церквою.

фотогалерея