Чергова допомога від Брауншвейгу

|  17. 05. 2023

Два подвійні автобуси та автомобіль швидкої допомоги – передала громада Брауншвейга (нашого німецького міста-побратима) Білоцерківській громаді.

Автобуси стануть чудовим вирішенням проблеми переповнення маршрутів муніципального транспорту в годину пік. Вони мають велику місткість: 53 сидячих місця та 111 стоячих. Окремої уваги заслуговує зручність для маломобільних груп населення – автобуси низькопідлогові, мають спеціальні пристосування для заїзду візків, та окреме місце для людей з інвалідністю. Також у автобусах функціонують: обігрів, кондиціонери та система відеоспостереження.

Міський голова Геннадій Дикий подякував жителям Брауншвейгу та уряду Німеччини, зазначивши: «Така допомога є неоціненною, з огляду на можливі бомбардування російською федерацією міської інфраструктури, оскільки аварійні вимкнення електроенергії унеможливлюють роботу муніципальних тролейбусів. Такі місткі та функціональні автобуси зможуть забезпечити безкоштовне перевезення пільгових категорій жителів Білої Церкви, адже у місті наразі проживає досить багато пенсіонерів. Комунальним транспортом також матимуть можливість користуватися близько 20 тисяч внутрішньо переміщених осіб, які проживають у громаді. Ми щиро вдячні всім громадянам Німеччини, хто долучається до благодійної допомоги Білій Церкві зокрема, і Україні в цілому».

На найближчій сесії автобуси будуть передані на баланс КП БМР «Тролейбусне управління», відразу після цього будуть оформлені необхідні документи, пройдено техогляд і вже влітку вони вийдуть на маршрути міста.

Медичний автомобіль буде передано для використання у відділення невідкладної медичної допомоги, яке було збережене в Білій Церкві для потреб жителів громади та функціонує на базі Комунального некомерційного підприємства Білоцерківської міської ради «Міський центр первинної медико-санітарної допомоги №1».

І автобуси, і автомобіль вже були у використанні в Німеччині, втім, знаходяться в гарному стані і після технічного огляду та необхідного обслуговування будуть готові до експлуатації.

Перевезення цієї допомоги з Німеччини забезпечив благодійний фонд з Люнебурга – «Хоф Шлютер».

Це не перша допомога від наших побратимів з Брауншвейгу і Біла Церква завжди буде пам’ятати ту підтримку, яку надали нам наші німецькі друзі у складний для нас час.

фотогалерея