Підтримка від Японії

|  17. 02. 2023

Руйнування цивільної інфраструктури по всій території України призвело до серйозних збоїв у роботі критично важливих служб, зокрема у сферах охорони здоров’я та енергетики. Щоб допомогти подолати виклики, спричинені зруйнуванням половини енергетичної інфраструктури України, уряд Японії та Програма розвитку ООН (ПРООН) закупили 1000 нових зарядних станцій і надають їх громадам по всій території країни.

17 лютого чотири зарядні станції було передано на офіційній церемонії передачі для Білоцерківської громади. Решта станцій незабаром буде доставлена до місцевих громад по всій країні.

Виступаючи на церемонії передачі, Ііджіма Ясумаса, радник-посланник Посольства Японії в Україні, сказав: «Разом із країнами G7 та міжнародним співтовариством, Японія, як цьогорічна країна, що головує у G7, продовжує надавати підтримку та допомогу народу України. Я сподіваюся, що допомога, яку надає Уряд Японії через ПРООН, значно сприятиме відбудові України та народу України».

Коментуючи захід міський голова Геннадій Дикий зазначив: «Наша громада вдячна за підтримку уряду Японії. У такій допомозі ми бачимо щире і дружнє бажання допомогти українцям та, найголовніше, перспективу подальшої співпраці з нашою громадою у переможному і мирному майбутньому».

За інформацією ПРООН в Україні