Відбулося засідання виконавчого комітету БМР

|  29. 11. 2022

29 листопада відбулося засідання виконавчого комітету Білоцерківської міської ради, на якому було розглянуто ряд рішень щодо забезпечення життєдіяльності громади.

18 пунктів незламності вже функціонують у громаді

У Білоцерківській громаді, рішенням виконавчого комітету визначили 18 пунктів обігріву («пунктів незламності»), які функціонуватимуть з метою забезпечення соціального захисту жителів, які опинилися у скрутних непередбачуваних та надзвичайних життєвих обставинах. 

У різних мікрорайонах міста, у таких пунктах, при блекауті громадяни зможуть нагрітися, підзарядити гаджети, отримати першу допомогу тощо.

Крім того, іншим рішенням, затверджено план заходів, згідно з яким ці пункти забезпечені необхідними засобами індивідуального захисту, обігріву, зв’язку, питною водою та продуктами харчування.

Про тарифи на теплову енергію

Тарифи на теплову енергію для населення не збільшяться, попри їх підняття до економічно обґрунтованих,  адже на виконкомі було ухвалено програму, згідно з якою Комунальному підприємству «Білоцерківтепломережа» відшкодується різниця в тарифах з бюджету.

Коментуючи питання заступник міського голови Анатолій Кравець зауважив, що рішенням про встановлення тарифів на теплову енергію, її виробництво, транспортування, постачання, послугу теплової енергії для потреб населення, бюджетних установ, інших споживачів, релігійних організацій та послугу з постачання гарячої води для потреб бюджетних установ КП БМР «Білоцерківтепломережа» визначено, що тариф послуги, яку надають населенню збільшиться на 2% (60 грн /Гкал), для бюджетних установ зменшиться на 12 %.

Тариф, який встановлений потрібний для обрахування різниці в тарифах. 

Другим рішенням було схвалено Програму відшкодування різниці в тарифах на послуги з постачання теплової енергії для споживачів категорії «населення» комунального підприємства «Білоцерківтепломережа» на наступний рік. Документ буде подано на розгляд сесією міської ради.

            Така програма розробляються та затверджується щорічно з метою зменшення фінансового навантаження на населення, як одержувачів комунальних послуг у громаді. Нею й передбачається  відшкодування різниці в діючих тарифах та економічно обґрунтованих витратах на виробництво послуг з постачання теплової енергії. Отож  тариф для громадян залишиться незмінним. 

Матеріальна допомога, постраждалим від збройної агресії рф

Під час засідання було ухвалено Порядок надання одноразової адресної матеріальної допомоги особам, які постраждали чи зазнали порушення нормальних умов життєдіяльності внаслідок збройної агресії російської федерації проти України.

Право на отримання такої допомоги матимуть жителі Білоцерківської міської територіальної громади майно яких зазнало руйнувань або пошкоджень.

Порядком передбачено процедуру щодо отримання матеріальної допомоги та перелік документів, які необхідно подати до відділу звернень громадян Білоцерківської міської ради.

Документи від постраждалих розглядатимуться спеціальною комісією, склад якої затверджений цим же ж  рішенням.

Розмір     одноразової   адресної матеріальної          допомоги визначатиметься пропорційно збиткам завданим майну й становитиме від 5 до 300 тис.грн.

У Білій Церкві відбудуться два всеукраїнських спортивних заходи

У ході засідання було погоджено проведення на території Білоцерківської міської територіальної громади Кубку України з вільної боротьби серед чоловіків та жінок.

Змагання організовується Асоціацією спортивної боротьби України. Відбуватимуться вони на базі одного із спортивних закладів міста. Передбачається участь 250 учасників.  Змагання заплановані з 01 по 03 грудня.

Другим рішенням Міністерству молоді та спорту України погоджено проведення з 04 по 05 грудня 2022 року на території нашої громади чемпіонату України з велосипедного спорту (крос) в індивідуальній та парній гонках         (всі вікові категорії).  У цих змаганнях  має взяти участь до180 учасників.

Обидва заходи відбуватимуться з дотриманням правил безпеки та обмежень в умовах правового режиму воєнного стану під час проведення заходу та з дотриманням проти епідеміологічних умов  (без  глядачів).

Інші рішення, прийняті під час засідання:

  • про проведення на території Білоцерківської міської територіальної громади приписки громадян України 2006 року народження до призовної дільниці;
  • про утворення призовної комісії Білоцерківської міської територіальної громади;
  • затверджений план діяльності виконавчого комітету Білоцерківської міської ради з підготовки проєктів регуляторних актів на 2023 рік;
  • затверджений новий склад комісії виконавчого комітету Білоцерківської міської ради з питань забезпечення сплати податків та інших надходжень, виплати заробітної плати, пенсій, стипендій та інших соціальних виплат;
  • затверджений новий складу робочої групи виконавчого комітету Білоцерківської міської ради з питань легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення;
  • внесенні зміни в додаток до рішення виконавчого комітету Білоцерківської міської ради від 23 листопада 2021 року № 802 «Про план діяльності виконавчого комітету Білоцерківської міської ради з підготовки проєктів регуляторних актів на 2022 рік»;
  • ухвалені ряд опікунських та інших питань.
  • Фотогалерея