Річниця заснування 72 ОМБр імені Чорних Запорожців

|  30. 10. 2021

30 жовтня у Білій Церкві відзначили річницю заснування 72 окремої механізованої бригади імені Чорних Запорожців.

Військові, які одними із перших опинилися на передовій захищаючи свободу і суверенність України. Військові, які вдень і вночі забезпечують мир і спокій наших громадян. Військові, які віддали за нашу державу найцінніше – своє життя.

Бригада імені Чорних Запорожців має славетну історію. Вона пережила низку реформ, перейменувань та змін. На підставі Указу Президента України від 30 жовтня 2000 року № 1173 з'єднанню було повернуто почесне найменування та державну нагороду. Тому саме 30 жовтня вважається днем заснування 72 окремої механізованої бригади імені Чорних Запорожців.

Цього дня привітали та нагородили наших героїв в.о. начальника штабу командування Сухопутних військ бригадний генерал Олександр Грузевич, командувач військ оперативного командування «Північ» генерал-майор Віктор Ніколюк, командир 72 ОМБр імені Чорних Запорожців полковник Олександр Вдовиченко, та інші почесні гості. Вони подякували захисникам за те, що ті стали на захист нашої держави. Також вони акцентували увагу на тому, що військові є прикладом для підростаючого покоління. Прикладом того, яким має бути патріот своєї держави.

Зі словами привітань до присутніх звернувся перший заступник голови Київської ОДА Дмитро Назаренко: «Сьогодні і кожного дня особовий склад вашої військової частини демонструє військову майстерність та високу професійність. Саме ви приймали участь у найзапекліших боях за територіальну цілісність Української держави. Проте, на жаль, не обійшлося без втрат. Вічна пам’ять загиблим воїнам. Вдячність за їхній подвиг назавжди залишиться у наших серцях. Вдень і вночі забезпечуючи мир і спокій нашим громадянам ви продовжуєте захищати нашу державу, наш суверенітет, нашу цілісність. Велика вдячність і шана за вашу самовідданість, роботу і наполегливу щоденну працю. Бажаю усім міцного здоров’я, мирного неба і благополуччя вашим родинам. Слава Україні!»

Він відзначив цінними подарунками від голови Київської ОДА Василя Володіна низку військових.

Також привітати причетних до свята завітав міський голова Геннадій Дикий: «Вітаю вас із вашим днем народження. З самого початку війни усі білоцерківці слідкували, як ви звільняли Маріуполь, як ви стійко захищали Донецький аеропорт, Мар’янку і багато інших гарячих точок. Усією громадою збиралися вам гуманітарну допомогу. Діти в школах малювали вам листівки. Ми надзвичайно пишаємося, що 72 ОМБр імені Чорних Запорожців дислокується саме у Білій Церкві. Я бажаю вам здоров’я, щастя і добробуту у ваших родинах. Бережіть себе, бережіть Україну. Дякую вам за службу!»

Очільник міста нагородив ряд військовослужбовців нагрудними знаками «Відзнака міського голови» та грамотами.

Також у рамках заходу присутні вшанували полеглих героїв хвилиною мовчання та поклали квіти до пам’ятника загиблим воїнам бригади  на території військової частини та до могил на Алеї Героїв, що на кладовищі «Сухий Яр».

У заходах також взяли участь: секретар міської ради Дмитро Киришун, волонтери та журналісти місцевих ЗМІ.

З нагоди свята на Торговій площі цього дня також відбулася виставка військової техніки. Оглянути техніку та поспілкуватися із військовими

Фотогалерея