Богатирська енергія та сила вирувала у Білій Церкві

|  25. 09. 2021

25 вересня у Білій Церкві на стадіоні «Трудові резерви» відбулося видовищне спортивне свято силачів - «Фінал першої ліги стронгмену - 2021».

Сім найсильніших чоловіків з усієї України зібралися для того, щоб позмагатись у заключному змаганні сезону. Змагання організовано Федерацією стронгмену України за підтримки виконавчого комітету Білоцерківської міської ради. Головними суддями Чемпіонату виступили Сергій Конюшок та Василь Вірастюк.

Від імені міської влади учасників змагань привітала заступник міського голови Катерина Возненко: «Дуже приємно, що саме у Білій Церкві сьогодні зібралися найсильніші люди України. Це велике свято, бажаю кожному спортсмену успіху а глядачам – приємного перегляду».

Присутніх також привітали голова громадської організації «Білоцерківська організація спорту» Олексій Копишинський, депутат Білоцерківської міської ради Ольга Нагорна, президент Федерації стронгмену України, дворазовий чемпіон Світу Сергій Конюшок та ін.

 Коментуючи захід рекордсмен України та Світу  Василь Вірастюк зазначив: «З 2009 року було зареєструвано професіональну лігу стронгменів України, в 2011 році – зареєстрували Федерацію стронгмену Україна, а у 2021році ми отримали статус – національної Федерацію стронгмену Україна. Змагання такого рівня - це досвід, практика та показ своєї сили атлетами.  Сподіваюся, що виступи будуть динамічними, швидкими та цікавими що спортсмени підійшли до змагань у своїй найкращій фізичній формі й покажуть свої найкращі результати, адже сьогодні фінал першої ліги стронгмену».  

Учасники змагань виконували шість силових вправ, під час яких задіювалися всі групи м’язів.  На виконання кожної мали по 1 хвилині. Переможця визначали за кількістю набраних балів.

За підсумками змагань перше місце посів атлет з м.Черкаси Богдан Копил, друге місце – Олексій Бірюков з м.Суми,  третє – Олег Силка з Києва.

Ще однією родзинко заходу стало те – що білоцерківець Олександр Білоконь встановив рекорд України з перетягування  вантажівок! 

Вітаємо найсильніших Українців ! 

Фотогалерея