Молодіжну літературно-мистецьку премію ім. М.С. Вінграновського за 2020 рік - вручено

|  25. 05. 2021

З метою всебічного сприяння розвитку обдарованої молоді, формування творчої особистості, створення в місті  умов для її самореалізації, 28 рік поспіль в місті вручається міська молодіжна літературно-мистецька премія імені Миколи Степановича Вінграновського.

З часу заснування лауреатами премії стали понад шістдесят (61) молодіжних творчих колективів та молодих митців міста. Розмір премії, станом на сьогодні, складає 3750 гривень.

Рішенням виконавчого комітету Білоцерківської міської ради від 12 січня 2021 року № 02 «Про присудження міської молодіжної літературно-мистецької премії імені М.С. Вінграновського за 2020 рік» премію присуджено:

- колективу народної студії петриківського розпису «Азалія» (керівник - Красніцька-Луцик Людмила Мар’янівна) центру позашкільної освіти та професійного самовизначення учнівської молоді «Соняшник» Білоцерківської міської ради за вагомий внесок у розвиток культурно-мистецьких традицій міста, активну виставкову діяльність та творчі успіхи на ниві образотворчого мистецтва.

Про творчі здобутки юних майстрів студії петриківського розпису, їх високу майстерність свідчать численні перемоги на різного рівня конкурсах (включно з міжнародними) та різноманітні нагороди. У лютому 2008 року студії присвоєно звання «зразковий художній колектив», а у 2013 році це звання було успішно підтверджено. У 2015 році студія отримала почесне звання «Народний художній колектив».

Другим лауреатом літературно-мистецької премії є вокальний ансамбль «Купавонька» (керівник - Крижешевська Леся Юріївна) комунального закладу Білоцерківської міської ради «Білоцерківська школа мистецтв № 1» за високу виконавську майстерність та значний внесок у виховання національно-патріотичної свідомості підростаючого покоління.                                              

Діяльність вокального ансамблю «Купавонька» відома жителям міста та нашого регіону. Вони пишається творчою співпрацею з видатними композиторами України. Виконуючи авторські твори, ансамбль бере участь у творчих вечорах композиторів.

У травні 2020 року колектив виборов Гран-Прі на міжнародному онлайн фестивалі-конкурсі «Soul», до журі якого входили митці з різних куточків світу.

Міський голова Геннадій Дикий вручив дипломи та нагрудні знаки лауреатам Премії та побажав подальших творчих досягнень.

Фотогалерея