Засідання виконавчого комітету

|  28. 01. 2020

28 січня відбулося засідання виконавчого комітету Білоцерківської міської ради, яке провів міський голова Геннадій Дикий.

 

 

 

 

 

 


Представлено нового керівника міського відділу поліції

Перед початком засідання міський голова поінформував, що цього дня керівником поліції Київської області було представлено нового начальника Білоцерківського відділу поліції Головного управління Національної поліції України в Київській області, яким став Михайло Пелех. Офіцера поліції було переведено з Васильківського відділу поліції.

Михайло Пелех коротко ознайомив присутніх із своєю біографією.

Геннадій Дикий висловив готовність щодо подальшої співпраці міської ради та її виконавчого комітету з міським відділом поліції з першочерговим завданням – забезпечення безпеки білоцерківців.


Звіт управління адміністративних послуг міської ради по роботі зі зверненнями громадян

Управління адміністративних послуг Білоцерківської міської ради є структурним підрозділом міської ради, утвореним з метою здійснення матеріально-технічного та організаційного забезпечення діяльності Центру надання адміністративних послуг при Білоцерківській міській раді (далі - ЦНАП), в якому здійснюється прийом громадян та суб’єктів господарювання з питань надання адміністративних послуг.

Основними напрямками діяльності ЦНАПу є:

- організація надання адміністративних послуг в найкоротші терміни і при мінімальній кількості відвідувань заявниками;

-спрощення процедури отримання адміністративних послуг та поліпшення якості їх надання;

-забезпечення інформування заявників щодо вимог та порядку надання адміністративних послуг через адміністратора.

Прийом заявників в ЦНАПі здійснюється за таким графіком: понеділок, середа, п’ятниця з 9.00 до 16.00, вівторок, четвер – з 10.00 до 20.00, субота з 08.00 до 15.00.

Начальник управління та його заступники проводять особистий прийом громадян щоденно, відповідно до графіку роботи ЦНАПу.

Заявники мають змогу отримати всю необхідну інформацію щодо певної адміністративної послуги, як самостійно з інформаційних стендів, що розміщені в місцях очікування, так і звернувшись за консультацією безпосередньо до адміністраторів ЦНАПу, які також можуть надати кваліфіковану  допомогу при написанні заяв, заповненні відповідних бланків, форм, та ін.

На офіційному веб-сайті ЦНАП (http://cnap.bc-rada.gov.ua) міститься вичерпна інформація про порядок надання відповідних адміністративних послуг, режим доступу до приміщень, в яких здійснюється прийом суб’єктів звернень, та інша актуальна інформація про діяльність ЦНАПу.

На сьогодні через ЦНАП надається  180 видів адміністративних послуг як структурних підрозділів Білоцерківської міської ради та її виконавчого комітету, так і органів державної виконавчої влади, зокрема (за напрямками):

- земельні питання (відведення земельної ділянки в оренду, у власність, в постійне користування; укладання договору про встановлення особистого строкового сервітуту;  проведення робіт щодо поділу та об’єднання земельних ділянок та ін.);

- послуги Держгеокадастру (видача витягу з технічної документації про нормативну грошову оцінку земельної ділянки; надання відомостей з Державного земельного кадастру у формі витягу з Державного земельного кадастру про земельну ділянку; видача довідки про наявність та розмір земельної частки (паю), довідки про наявність у Державному кадастрі відомостей про одержання у власність земельної ділянки у межах норм безоплатної приватизації за певним видом її цільового призначення (використання) та ін.);

- державна реєстрація нерухомого майна (державна реєстрація права власності на нерухоме майно; надання інформаційної довідки з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно; взяття на облік безхазяйного нерухомого майна, та ін..)

- державна реєстрація юридичних осіб та фізичних осіб підприємців (державна реєстрація юридичної особи; державна реєстрація фізичної особи, яка має намір стати підприємцем; видача витягу та виписки з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців та громадських формуван, та ін. )

- будівництво та архітектура (підготовка та видача будівельних паспортів, містобудівних умов та обмежень забудови земельних ділянок; надання дозволів на перепланування житлових і нежитлових приміщень і видача витягів з вищезазначених рішень; оформлення, реєстрація та видача паспорта прив'язки тимчасової споруди для провадження підприємницької діяльності, та ін.);

• квартирний облік (взяття громадян на квартирний облік за місцем проживання та зняття з обліку; надання довідки про перебування на квартирному обліку у виконавчому комітеті за місцем проживання, та ін.);

• зовнішня реклама (видача рішення виконавчого комітету Білоцерківської міської ради на розміщення об’єктів зовнішньої реклами);

• паспортні послуги (реєстрація/зняття з реєстрації місця проживання/перебування фізичних осіб; вклеювання до паспорта громадянина України фотокартки при досягненні громадянином 25- і 45-річного віку; оформлення та видача паспорта громадянина України (ID) та паспорта громадянина України для виїзду за кордон в тому числі у разі обміну замість пошкодженого, втраченого або викраденого;

• декларації та документи дозвільного характеру (реєстрація декларації відповідності матеріально-технічної бази суб’єкта господарювання вимогам законодавства з питань пожежної безпеки; реєстрація декларації про готовність до експлуатації; видача сертифіката відповідності закінченого будівництвом об’єкта проектній документації;  експлуатаційний дозвіл для провадження діяльності на потужностях (об'єктах) з переробки неїстівних продуктів тваринного походження та ін.)

З метою забезпечення належної доступності адміністративних послуг для громадян, було утворено 5 віддалених місць для роботи адміністраторів ЦНАП в приміщеннях ЖЕКів які здійснюють функції з реєстрації місця проживання/перебування  фізичних осіб, формування та ведення Реєстру територіальної громади.

До складу управління адміністративних послуг Білоцерківської міської ради входять:

- відділ державної реєстрації,

- адміністративний відділ,

- відділ ведення реєстру територіальної громади.

 Центром надання адміністративних послуг при Білоцерківській міській раді одним із перших ЦНАП в Україні розпочато надання громадянам адміністративних послуг з оформлення та видачі біометричних паспортних документів, що посвідчують особу та містять електронний носій інформації, на якому записано інформацію про біометричні дані власника документу з метою його ідентифікації.

За 2019 р.  через ЦНАП оформлено 8521 паспорта громадянина України для виїзду за кордон та 1985 паспорта громадянина України у формі ID картки.

З 1 лютого 2019 року спеціалісти ЦНАП, першими в Київській області, були підключені до проекту Міністерства юстиції України «Он-лайн будинок юстиції», за допомогою якого громадяни мають змогу отримати послуги з державної реєстрації юридичних та фізичних осіб-підприємців онлайн, не виходячи з дому або офісу.

За 2019 рік державними реєстраторами відділу державної реєстрації управління адміністративних послуг Білоцерківської міської ради  прийнято та опрацьовано 3517 електронних заяв у сфері державної реєстрації юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців, поданих із використанням порталу електронних сервісів Міністерства юстиції України.

 Щодня співробітниками ЦНАПу надаються консультації громадянам, які звертаються у телефонному режимі та електронною поштою.

Кількість звернень до ЦНАПу з питань надання адміністративних послуг та отримання консультацій у 2019 році становила 248 620 (у 21017 р.-191998 звернень; у 2018р. – 211630 звернень).

Детальніше із звітом можна буде ознайомитися на офіційному веб-сайті.

Звіт начальника управління адміністративних послуг Білоцерківської міської ради по роботі зі зверненнями громадян було взято до відому.

Обговорення даного питання та інформацію про роботу з надання онлайн-послуг та перспективи створення єдиного прозорого офісу з надання соціальних послуг можна переглянути тут.


Визначено лауреатів міської молодіжної літературно-мистецької премії ім. М.С. Вінграновського за 2019 рік

Члени виконавчого комітету ухвалили рішення, яким вирішено присудити міську молодіжну літературно-мистецьку премію ім. М.С. Вінграновського за 2019 рік у розмірі 3 тис. 750 грн таким лауреатам:

- Молодиці Миколі Володимировичу – артисту драми вищої категорії Київського академічного обласного музично-драматичного театру ім. П.К. Саксаганського за творчі здобутки на ниві театрального мистецтва.

Микола Молодика працює в театрі з 2009 року. За цей час зіграв багато ролей, в яких демонструє талановите створення складних образів, високий професіоналізм, який дозволяє йому професійно втілювати у творі авторський задум, виявляти глибину ідейного змісту та доносити його до глядача.

Визначною рисою цього артиста є велика працелюбність, харизма, творчий підхід та професійне вирішення складних провідних ролей. Кожну свою роль виконує точно, пристрасно і на високому художньому рівні. Наділений естетичним смаком та відчуттям гармонії. Свої навики та якості постійно розвиває, прогресує від ролі до ролі.

Микола Молодика безмежно відданий своїй роботі. Мислить творчо, нешаблонно, схильний до пошуку сміливих та оригінальних рішень. Має високу загальну культуру.

За наполегливу працю, та відданість справі театру нагороджувався грамотами Київської обласної державної адміністрації, Білоцерківської міської ради; нагороджений театральною премією «Браво» в номінації «Зірка року» 2015р.

- театральній студії «Пролог»  Центру позашкільної освіти та професійного самовизначення учнівської молоді «Соняшник» за високий рівень виконавської майстерності та активну участь у культурно-мистецькому житті міста.

Театральна студія «Пролог» розпочала свою діяльність у 2002 році. Це - творче об’єднання дітей та учнівської молоді Центру позашкільної освіти «Соняшник», що забезпечує формування естетичної культури вихованців шляхом їх активного залучення до театральної творчості, створює оптимальні психолого-педагогічні умови для інтелектуального, творчого і духовного розвитку особистості засобами позашкільної освіти художньо-естетичного напряму.

Мета освітньої діяльності цього мистецького колективу - формування у підростаючого покоління особистісно-ціннісного ставлення до театрального мистецтва, естетичної компетентності, здатності до творчої самореалізації, національно-патріотичне виховання, формування ціннісних орієнтацій і стійкої потреби в духовному самовдосконаленні в процесі практичної театральної діяльності.

У театральній студії «Пролог» займаються діти та учнівська молодь від 6-й до 18-и років. Навчання здійснюється за трьома рівнями. У підготовчій групі та групах початкового рівня формується інтерес вихованців до театрального мистецтва, розвиваються основні навички акторської та виконавської майстерності. Групи основного рівня охоплюють вихованців зі стійкими інтересами до занять акторською майстерністю, сценічним рухом, художнім читанням, а у групах вищого рівня займаються обдаровані діти, які беруть активну участь в міських, обласних, Всеукраїнських і міжнародних конкурсах та фестивалях.

Вихованці театральної студії «Пролог» - переможці багатьох міських, обласних та Всеукраїнських конкурсів та фестивалів.  Вони - постійні ведучі міських, обласних та Всеукраїнських заходів, беруть активну участь та здобувають перемоги у різного роду конкурсах читців - декламаторів, виступають із тематичними літературно-музичними композиціями.

Театральна студія «Пролог» здійснює вагомий внесок у справу відродження й примноження надбань національної культури й художньої спадщини українського народу, забезпечує значні досягнення у галузі пропаганди національної культури в м.Біла Церква та Київській області.


Про капітальний ремонт мосту по вул.Дружби

Міст через р.Рось по вул.Дружби потребує капітального ремонту. Після проведених фахівцями обстежень та розробки відповідної проектно-кошторисної документації було визначено, що аби провести ремонтні роботи необхідні кошти в сумі 32, 5 млн грн.

Як наголосив доповідач – начальник департаменту житлово-комунального господарства  Олег Савченко, рішенням «Про затвердження  Переліку об’єктів, які фінансуються за рахунок залишку субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій м. Біла Церква, станом на 01 січня 2020 року» визначено, що  залишок субвенції із державного бюджету в сумі 1 млн 054 тис. 021 грн буде спрямовано відповідно до Програми соціально-економічного та культурного розвитку м.Біла Церква на капітальний ремонт мосту по вул.Дружби.

З даного питання міський голова зауважив, що минуло року було оголошено тендер на проведення ремонтних робіт мосту, проте його було заблоковано. Тому, в цьому році повторно буде оголошено тендер та частково виділено кошти з міського бюджету на визначені роботи. 

 


Під час засідання було:

-затверджено висновок комісії по здійсненню контролю за фінансово-господарською діяльністю підприємств комунальної власності міста, яким схвалила клопотання КП БМР «Міська служба замовника»  про можливість виділення поворотної фінансової допомоги у 2020 році в сумі 400 тис. грн на оплату заборгованості з послуг електропостачання. Іншим рішенням було схвалено проект рішення міської ради «Про надання поворотної фінансової допомоги КП БМР «Міська служба замовника», який буде винесено на розгляд сесії міської ради;

- внесено зміни в штатний розпис управління містобудування та архітектури Білоцерківської міської ради;

- Про внесення змін до рішення виконавчого комітету Білоцерківської міської ради від 14 січня 2020 року № 05 «Про внесення змін в додаток до рішення виконавчого комітету міської ради від 24 липня 2018 року № 329 «Про уповноваження посадових осіб комунального підприємства Білоцерківської міської ради «Муніципальна варта» (зі змінами) на складання протоколів про адміністративні правопорушення» шляхом викладення його в новій редакції»;

- затвердження складу комісії по перевірці технічного стану будинків малосімейного типу в м. Біла Церква;

-розглянуто ряд питань щодо квартирного обліку, встановлення режиму роботи об’єктів торгівлі, громадського харчування, побутового обслуговування населення, присвоєння адрес об’єктам нерухомого майна;

- розглянуто ряд опікунських питань та питання щодо захисту майнових та житлових прав дітей, з яких були прийняті відповідні рішення.