Сформовано Молодіжну раду Білої Церкви

|  22. 01. 2020

21 січня в Білій Церкві відбулися установчі збори з формування складу молодіжної ради при Білоцерківській міській раді – консультативно-дорадчого органу з питань молодіжної політики. Збори відбулися відповідно до Положення про молодіжну раду, затвердженого рішенням Білоцерківської міської ради № 4785-87-VII від 26 грудня 2019 року «Про погодження Положення про молодіжну раду при Білоцерківській міській раді».

Під час заходу до присутніх звернулася заступник міського голови Катерина Литвиненко, яка наголосила на можливостях та механізмах впливу молодіжної ради, адже всі рішення, які будуть прийняті на її засіданнях, будуть виноситися на розгляд виконавчого комітету або сесії Білоцерківської міської ради. Також закликала молодь брати активну участь у розробці нової стратегії розвитку молодіжного руху в Білій Церкві, подавати нові ідеї та розробляти власні ініціативи щодо розвитку Білої Церкви в цілому.

Установчі збори з формування складу молодіжної ради провела уповноважений представник ініціативної групи установчих зборів молодіжної ради міста Біла Церква, заступника начальника управління з питань молоді і спорту, начальник відділу сімейної та молодіжної політики Марина Гончарук.

Молодіжна рада при Білоцерківській міській раді обирається терміном на два роки, її членом можуть стати люди віком до 35 років включно.

Відповідно до порядку денного, під час установчих зборів було обрано лічильну комісію та голову зборів, склад молодіжної ради, затверджено положення про молодіжну міську раду тощо.

Під час обрання складу молодіжної ради кожен із кандидатів – делегованих представників від ряду закладів освіти, організацій міст – презентував своє бачення діяльності у складі молодіжної ради, висловив напрямки, в яких планує працювати, розповів про власні проекти та напрацювання тощо. Переважно це проекти у галузях екології, культури, спорту, спрямовані на підтримку здорового способу життя, вивчення іноземних мов, налагодження міжнародних відносин, розвиток інформаційних технологій і т.д.

Варто відмітити, що делеговані представники до складу молодіжної ради – це активні учасники низки заходів на рівні навчальних закладів та міста, стипендіати міського голови, лідери учнівського та студентського самоврядування, автори власних проектів тощо. Більш детально з представниками можна ознайомитися за посиланням.

У результаті установчих зборів до молодіжної ради було обрано 22 особи. У подальшому відповідних проект рішення про молодіжну раду буде винесений на розгляд сесії Білоцерківської міської ради.

У заході взяли участь: начальник управління з питань молоді та спорту Білоцерківської міської ради Інна Паливода, представники учнівської та  студентської молоді міста, громадськості, журналісти місцевих ЗМІ.

Фотогалерея