«Добрий вечір тобі, пане господарю…»

|  14. 01. 2020

Новорічно-різдвяні свята – Різдво Христове, Свято Меланки та Василя, або Новий рік за старим стилем, а також Водохреща  є, мабуть, одними з найулюбленіших та найяскравіших серед традиційних українських свят. Вони засновані на високих духовних ідеалах християнства, сповнені любові та поваги до ближнього та є виявом народної творчості та обрядовості.

Тож з нагоди одного з найбільших християнських свят – Різдва Христового до Білоцерківської міської ради завітали представники творчих колективів міста. Вони виступили з колядками, новорічно-різдвяними святами, театральними постановками. Вітання приймав міський голова Геннадій Дикий.

Зокрема з різдвяним вертепом завітали представники  вокальної студії  «Барвисті мальви» Центру творчості дітей та юнацтва Київщини (художній керівник – Алла Рижанкова, концертмейстер – Микола Глушко); юні актори лялькового театру «Фантазія» Центру творчості дітей та юнацтва «Соняшник» (художні керівники – Ірина Сесьомко та Катерина Громадська); представники гуртків Клубу за місцем проживання «Прометей».

Колядки та новорічно-різдвяні пісні виконали також представники самодіяльного хору «Берегиня»  та вокального колективу  «Смерічка» Комунальної установи Білоцерківської міської ради «Територіальний центр надання соціальних послуг» (директор – Ірина Дога); хоровий колектив «Вербиченька» (художній керівник – Ольга Атаманенко).

У свою чергу, Геннадій Дикий висловив колядникам слова вдячності та вітань. Юним гостям побажав успіхів у навчанні, хороших оцінок та гарних новорічних подарунків, а представникам більш поважного віку – частіше проводити час у колі рідних та близьких, здоров’я та активного довголіття.

Щедрівки, засівалки та щирі вітання з днем Меланки та Василя, а також Новим роком за старим стилем, адресували вихованці театральної студії Центру еколого-натуралістичної творчості  (керівник – Тетяна Юнцова), дошкільного навчального закладу №36 «Ромашка» (завідувач – Марія Шульга).

Свої найщиріші вітання, а також вірші та новорічні пісні представникам міської влади м. Біла Церква адресував народний фольклорно-етнографічний ансамбль  «Родинонька» - представники територіальної громади сіл Дрозди та Мазепинці.

За традицією, усім колядникам та щедрівникам були вручені солодкі подарунки.

У заходах також взяли участь заступники міського голови Інна Новогребельська, Катерина Литвиненко, Олександр Поляруш, радник міського голови Микола Антонюк, керівники структурних підрозділів та комунальних підприємств міської ради, педагоги та ін.

Фотогалерея