Студентська молодь Білої Церкви – проти СНІДу

|  02. 12. 2019

02 грудня у Білій Церкві відбулася акція з нагоди Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом та солідарності з ВІЛ-позитивними та хворим на СНІД людьми. Захід був проведений за сприяння  управління з питань молоді та спорту Білоцерківської міської ради та за участю міської студентської ради.

Аби привернути увагу до таких проблем, як ВІЛ та СНІД, під час акції учасники залишили відбитки долонь червоною фарбою на білому ватмані, викладеному у форму  стрічки, що символізує боротьбу із ВІЛ/СНІДом. Також учасники заходу мали змогу написати слова підтримки та побажань людям, які хворі на СНІД, запросити до участі в акції перехожих тощо.

Під час заходу присутні дізналися про виникнення такого виду захворювання, як ВІЛ/СНІД, мали можливість отримати інформаційні матеріали та засоби контрацепції тощо. Крім того, всі бажаючі мали змогу безкоштовно та анонімно пройти експрес-тест на виявлення ВІЛ/СНІД, який провела мобільна медична лабораторія.

Всесвітній день боротьби зі СНІДом був проголошений Всесвітньою організацією охорони здоров’я у 1988 році та відзначається щороку 1 грудня. За даними МОЗ, на початку 2019 року в Україні проживало 298 тис. людей з ВІЛ. У віковій групі осіб віком 15+ поширеність ВІЛ становив 0,61%.

У заході взяли участь: студентська молодь міста, представники громадськості, журналісти місцевих ЗМІ.

Фотогалерея