Сьогодні - професійне свято у рятівників

|  17. 09. 2020

17 вересня в Україні відзначають День рятівника – свято тих, хто цілодобово знаходиться у постійній бойовій готовності до боротьби з незваним лихом та приходить на допомогу людям у найважчі хвилини.

Міський голова Геннадій Дикий  та його заступник  Анатолій Кравець завітали до Білоцерківського районного відділу ДСНС України у Київській області  аби особисто привітати особовий склад із професійним святом та вручити грамоти міської ради рятівникам.

«Висловлюю вам слова подяки, за вашу роботу. Кожного року виникають різноманітні складні ситуації, але дивлячись на те, як ви дієте, можу сказати впевнено - ви справжні професіонали, достойно долаєте всі виклики, виконуючи свій професіональний обов’язок. Ви мужні люди, які, незважаючи на небезпеку, завжди захищаєте наших жителів  під час надзвичайних ситуацій. Добробуту вашим родинам!»,- зазначив Геннадій Дикий.

За зразкове виконання службових обов’язків, високий професіоналізм, активну громадянську позицію та з нагоди Дня рятівника грамотами були нагороджені й  працівники Аварійно-рятувального загону спеціального призначення  Головного управління ДСНС України у Київські області. 

Міський голова також висловив щирі слова подяки особовому складу загону та наголосив, що вони є відважними бійцями, які часто  ризикуючи своїм життям і здоров’ям допомагають у складних ситуаціях і  рятують людей. Відмітив, що  навіть декілька днів тому, була небезпечна  ситуація, коли могла відбутися пожежа на сміттєзвалищі, але завдяки злагодженим діям працівників підрозділу пожежу було оперативно ліквідовано. Геннадій Дикий подякував присутнім від усіх білоцерківців та побажав їм  «сухих рукавів». 

У ході візиту до  Аварійно-рятувального загону спеціального призначення  міському голові було продемонстровано нову техніку, яку отримав підрозділ відповідно до державної програми.  Один із закуплених  ДСНС автомобілів, обладнаний найсучаснішими засобами, надійшов саме до Білоцерківського підрозділу. Така техніка використовується при надзвичайних ситуаціях різного характеру. До його комплектацій входять потужні інструменти, що дозволяють проводити невідкладні роботи, заходи щодо рятування людей, заблокованих внаслідок дорожньо-транспортних пригод, і надання їм першої медичної допомоги.

Ще  один автомобіль  було передано підрозділу  відповідно до програми співпраці з Урядом Федеративної Республіки Німеччина в особі Федерального міністерства економічного співробітництва та розвитку в рамках реалізації проєкту «Підтримка України в управлінні надзвичайними ситуаціями», що виконується Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH. Він також призначений для виїзду на дорожньо-транспортні пригоди та порятунку людей.

 Представники ДСНС протистоять пожежам і повеням, епідеміям і пандеміям, буревіям і зсувам ґрунту, вибухам газу і снігопадам, автомобільним та будь-яким іншим аваріям.  Проте, ми бажаємо, щоб приводів використовувати цю техніку було якнайменше!

Фотогалерея