У ЦПМСД №1 запрацював новий ліфт

|  09. 09. 2020

09 вересня у Комунальному некомерційному підприємстві Білоцерківської міської ради «Міський центр первинної медико-санітарної допомоги №1», що на вул. І.Мазепи, 65а  відбувся запуск нового ліфту.

У Центрі обслуговується  майже 77 тисяч декларантів. Зокрема, у приміщенні,  що на вул. І.Мазепи, 65а – працює 25 сімейних лікарів, які обслуговують більше 25 тисяч білоцерківців, серед яких вагітні, населення похилого віку, люди з обмеженими можливостями, мами з немовлятами. Оскільки, приміщення ЦПМСД №1 має три поверхи, це перші категорії білоцерківців, кому потрібна допомога при переміщенні.

Даній будівлі 38 років. Протягом всього часу її функціонування працівники установи, пацієнти чекали на облаштування ліфта. Шахта для нього була збудована нестандартною, через що установку підйомника відтермінували, а пізніше, через брак коштів та інші причини не здійснили взагалі.

«Ми дуже хотіли нарешті мати ліфт, і вдячні, що міська влада дослухалася до нашої пропозиції та зробила все можливе, аби сьогодні відбувся його запуск», - наголосила  головний лікар ЦПМСД №1 Людмила Черненко, а також висловила слова подяки міському голові, його заступнику Інні Новогребельській, яка є куратором сфери охорони здоров’я, підрядній організації ПП «Сигма-Сервіс», яка здійснила монтаж та ПП «Юр’ївліфт», яке обслуговуватиме устаткування. 

Варто наголосити, що головним завданням первинної ланки медицини є якісне та своєчасне надання медичних послуг, але не менш важливим є належний сервіс та наближення до громадян. З цього приводу міський голова Геннадій Дикий зауважив, що п’ять років тому класичних амбулаторій не було. Наразі, в місті створено, відремонтовано, реконструйовано, облаштовано вже 17 амбулаторій у майже усіх мікрорайонах Білої Церкви. Потреба у відкритті амбулаторій є ще на масиві Піщаний та на вул. Карбишева.  На них вже виготовлено проєктно-кошторисну документацію. На Сквирському шосе приміщення амбулаторії потребує капітальної реконструкції – є бачення, як її здійснити  у наступному році. У цьому році заплановано відкриття ще однієї амбулаторії  по вул. Некрасова. Отож,  реалізувавши ще й ці плани, у Білій Церкві буде повністю виконано програму щодо пішої доступності пацієнтів до лікаря. 

«У найближчий час має вирішитися питання надходження до міста додаткового ПЛР апарату, аби ми мали можливість швидко і якісно робити велику кількість тестувань.  Біла Церква має один такий апарат, але він не достатньо потужний, тому ми змушені возити аналізи до Києва, а втрачати цінний час на діагностування захворювання не можна», - зазначив Геннадій Дикий.  

Символічну стрічку біля нового ліфта перерізали міський голова та головний лікар медичного закладу. 

Людмила Черненко запевнила, що лікарі установи працюватимуть якісно й надалі не тільки за умов пандемії, а й розвиватимуть профілактичний напрямок роботи медицини, оскільки він  є пріоритетним у всьому світі. Також в подальшому у Центрі заплановані роботи з ремонту першого та другого поверху будівлі, фасаду, облаштування прилеглої території та ін.

В заході взяли участь заступник міського голови Інна Новогребельська, працівники та відвідувачі установи. 

Фотогалерея