04 вересня – День підприємця - ключової фігури ринкової економіки

|  04. 09. 2020

04 вересня в м.Біла Церква відбулися заходи з нагоди Дня підприємця.

Це свято щорічно, у першу неділю вересня відзначають люди, які пов’язали свою долю з досить нелегкою справою  - бізнесом. Підприємництво  виконує особливу функцію в економіці і народному господарстві, змістова сутність якої зводиться до оновлення економічної системи, створення шляху до перетворень, зрештою стає тою силою, котра прискорює рух економіки по шляху ефективності, раціоналізації, постійного оновлення економіки. 

З вітальним словом до присутніх звернувся  міський голова Геннадій Дикий. Він наголосив, що Біла Церква  стає комфортнішим і в цьому є велика  заслуга місцевих підприємців, адже вони створюють робочі місця, сплачують податки, завдяки яким робляться ремонти в дитсадках, ремонтуються дороги, відкриваються медичні центри і спортивні комплекси. Робиться все для того, аби молодь залишалася у нашому місті, а люди похилого віку отримували таку необхідну їм допомогу. Завдяки розвитку підприємств родини мають стабільний дохід, а бюджет міста наповнюється.

«За минулий рік у нас з’явилося 1800 нових робочих місць. В місті діє близько 17 тисяч СПД. Кількість новостворених підприємств в цьому році в порівнянні з аналогічним періодом минулого року збільшилася на 10 відсотків. І це незважаючи на те, що загальні показники по Україні свідчить про закриття, особливо суб’єктів малого бізнесу, через ситуацію в країні через коронавірус і карантинні обмеження. Кількість промислових підприємств, які мають виробничі потужності на території міста, за 5 років зросла з 78 до 539,- зазначив Геннадій Дикий. - Білоцерківські підприємці експортують свою продукцію більш як 60 країн світу. Крім того, завдяки, у тому числі  й вам,  Біла Церква за даними Трансперенсі Інтернешнл Україна піднялася у рейтингу прозорості інвестиційної сфери на перше місце, а у рейтингу загальної прозорості міст  -  Біла Церква – у десятці. Я щиро бажаю вам ще більшого розвитку та вдалих бізнес-проектів. Велика подяка вам від мене особисто і від усього міста».

Слова привітань та подяки за щоденну кропітку працю, завдяки якій розвивається і Біла Церква і Київщина і вся держава  висловила в.о. директора департаменту економічного розвитку і торгівлі Київської обласної державної адміністрації Наталія Погребна. Вона розповіла про бізнес клімат Київщини, про розвиток туристичного потенціалу області, як однієї із складових підприємництва, про функціонування центру підтримки підприємництва та ін.

Координатор Офісу реформ у Київському регіональному відділенні Асоціації міст України, депутат Київської обласної ради Володимир Удовиченко у ході заходу розповів як реформа децентралізації  на Київщині вже вплинула та у подальшому вплине на розвиток підприємництва.

Консультант з місцевого економічного  розвитку Офісу реформ у Київському регіональному відділенні Асоціації міст України Тетяни Ревенко виступила з презентацією на тему: «Економічний розвиток – основа добробуту громад».

Гості заходу проглянули й презентацію представника національного уповноваженого рейтингового агентства товариства з обмеженою відповідальністю «Рейтингове агентство «IBI-Рейтинг»  Віктора Шулика. Він розповів про бізнес-клімат міста: поточну оцінку та інструменти покращення інвестиційної привабливості.

 

Підприємець року – це почесний статус, яким відзначаються найкращі представники бізнесу. Під час урочистостей  міський голова Геннадій Дикий нагородив кращих підприємців 2020  року в різних галузях економіки міста грамотами, подяками та цінними подарунками.

Ряд підприємців також отримали почесні грамоти  Київського регіонального відділення Асоціації міст України.

У продовж свята привітання прозвучали й від директора Білоцерківського міськрайонного центру зайнятості Тамари Геращенко, яка також нагородила підприємців міста.

Урочиста  зустріч завершилася святковою лотереєю, переможці якої отримали подарунки – книжки.

Фотогалерея