Мультипрофільне харчування на новому рівні

|  31. 08. 2020

31 серпня міський голова Геннадій Дикий відвідав БНВО «Перша Білоцерківська гімназія - школа І ступеня» з метою ознайомлення зі встановленим у їдальні обладнанням.  Його закуплено на кошти міського та обласного бюджету в 2020 році.

Нагадаємо, що 14 січня ц.р. виконавчий комітет Білоцерківської міської ради прийняв рішення запровадити пілотний проєкт з надання платної послуги з організації мультипрофільного гарячого харчування учнів у БНВО «Перша Білоцерківська гімназія - школа І ступеня». Таким чином діти звечора роблять замовлення страв відповідно до перспективного меню, яке класний керівник розсилає батькам у вайбер-групу. Задля зручності виконання цього проєкту було виділено кошти на закупівлю устаткування для приготування їжі.

Так, за кошти міського бюджету було придбано пароконвектомат Rational Self Cooking Center, завдяки якому можна готувати до 10 страв одночасно, економити електроенергію та час, і, що не менш важливо, процес приготування у ньому в рази безпечніше. Також встановлені нові витяжки, які нейтралізують пару та запахи.

Міський голова та його заступник Катерина Возненко оглянули придбані посудомийну машину Ozti, яка за 40 хвилин здатна вимити від бруду близько 1000 тарілок, 2 електричні плити вітчизняного виробника «Кий-В», фільтр для води та холодильник для зберігання продуктів.

Директор БНВО «Перша Білоцерківська гімназія - школа І ступеня» Борис Смуток ознайомив присутніх зі встановленою лінією роздачі, яка складається із мармітів для зберігання і роздачі перших та других страв, охолоджувані вітрини і холодильні прилавки, прилавки для підносів і приладів.

Учні під час прийому їжі будуть розміщуватися за новими столами на чотирьох осіб.

Геннадій Дикий зазначив: «На сьогодні ми бачимо ефект від впровадження даного пілотного проєкту: якщо раніше у їдальні саме цього закладу харчувалося 200 дітей, то цього року ми вже маємо близько 700-800. Це вказує на те, що дітям подобається такий вид харчування, їхні батьки також задоволені і доступністю, і варіативністю. У нас в перспективних планах впровадити мультипрофільне харчування у всіх шкільних та дошкільних навчальних закладах міста».

Загалом на встановлене обладнання було витрачено близько 900 тис. грн. з міського бюджету. До 10 вересня буде встановлено решту устаткування, придбаного за кошти виділені із області.

У ході заходу начальник управління освіти та науки міської ради Юрій Петрик наголосив, що на даний час усі школи міста повністю готові до початку нового навчального року і на 100% забезпечені засобами індивідуального захисту та дезінфекції.

Міський голова Геннадій Дикий особисто перевірив наявність дезінфікуючих засобів і наголосив на необхідності максимального дотримання епідеміологічно-санітарних вимог в навчальних закладах.

Фотогалерея