29-та річниця Незалежності України

|  24. 08. 2020

24 серпня в Білій Церкві відбулися урочистості з нагоди 29-ї річниці Незалежності України, у рамках яких пройшло урочисте зібрання та покладання квітів до пам’ятника Тарасу Шевченку, святкова хода, а також молебень за Україну та український народ.

24 серпня 1991 року Верховна Рада України урочисто прийняла акт проголошення України незалежною, самостійною, демократичною державою.Прагнення до свободи, чутливість до несправедливості – визначальні риси українців, що давали нам наснагу і сили залишатися собою в лихі часи.

Під час заходу з вітальним словом до присутніх звернувся міський голова Геннадій Дикий: «Ми пережили війни, голодомори, репресії, але наша нація встояла. І сьогодні Україна існує. Про нас знає весь світ. Дивлячись на наших дітей, на наше майбутнє, приходить розуміння, що Україна буде завжди. Слава Україні!»

З вітальним словом перед громадою також виступили: депутат Київської обласної ради В’ячеслав Хмельницький, заступник командира частини з морально-психологічного забезпечення Білоцерківського 1129 Зенітно-ракетного полку Віталій Гамоцький, голова студентської ради Білоцерківського Національного аграрного університету Інна Ліщенко, Благочинний Білоцерківського району православної Церкви України, Настоятель Церкви Покрова Божої Матері Микола Гопайнич. У ході заходу військовослужбовця Богдана Пантюшенка та головного лікарня КНП БМР «Міська лікарня №3» Тетяну Дідич було відзначено найвищою нагородою Київщини нагрудним знаком «За заслуги перед Київщиною». 

Пам’ять борців за незалежність України, Героїв, які віддали своє життя за нашу гідність і незалежність, вшанували хвилиною мовчання.

На знак шани та подяки, у пам’ять великому синові українського народу Тарасу Шевченку  присутні поклали квіти.

Під час заходу виступили Заслужена артистка естради України Вікторія Невідомська, духовий оркестр Кашицького та народний ансамбль танцю «Ровесник».

Після урочистого зібрання відбулася святкова хода, учасники якої пройшли від пам’ятника Т.Шевченку до стендів з портретами Героїв, де відбувся молебень за Україну та український народ. Молебень провів благочинний Білоцерківського району, настоятель церкви Покрова Божої Матері Православної Церкви України, протоієрей Микола Гопайнич. Пам’ять полеглих борців за волю та незалежність України присутні вшанували хвилиною мовчання, до стендів з портретами загиблих Героїв учасники мітингу поклали квіти. 

У заходах взяли участь депутати Київської обласної ради, Білоцерківської міської ради, заступники міського голови, представники підприємств, гості та жителі міста, журналісти місцевих ЗМІ.

Фотогалерея