Відбулося відкриття виставки «Квітни, моя Україно!»

|  21. 08. 2020

20 серпня, після вимушеної тривалої перерви, ошатно вбраний виставковий зал бібліотеки № 8 відчинив свої двері для відвідувачів. Традиційна виставка декоративно-вжиткового мистецтва «Квітни, моя Україно!», де кожен куточок по своєму особливий поєднує автентичні національні мотиви та новації сьогодення, і разом з тим створює образ України.

У виставці взяли участь 50 майстрів, роботи яких добре знають у Білій Церкві та районі. Це неповторні роботи бісерної мозаїки, розмаїття кольорів вишитих рушників, петриківського розпису.

Приємно, що поруч з доробком визнаних майстрів розміщені роботи молодих митців, студентів КЗВО  КОР «Білоцерківський гуманітарно-педагогічний коледж», ДПТНЗ «Білоцерківський професійний ліцей», які навчаються народним ремеслам. Тож, народне мистецтво невмируще як і дух український.

Від міського відділу культури і туризму подяками за натхненну творчу працю, вагомий особистий внесок у популяризації народного мистецтва та участь у виставці «Квітни, моя Україно!», присвяченій 29-й річниці Незалежності України відзначено Бориса Черненка (бісерна мозаїка), Людмилу Комендант (вишивка стрічками), Катерину Соколовську (аплікація з соломки), Ірину Зотову (лялька-мотанка), Раїсу Скумін (вишивка).

Виставка діятиме протягом місяця за адресою: вул. Леваневського, 55.

Відділ культури і туризму Білоцерківської міської ради

Фотогалерея