Вітаємо родини, в яких народилися двійні

|  01. 06. 2020

Безсумнівно, народження дитинки є найголовнішим для кожної родини, адже  продовжувач роду скріплює сім’ю та робить союз батьків ще міцнішим. Поява двох діток одразу – це подвійна радість, подвійне щастя для будь-якої родини.

            І сьогодні, 01 червня, саме в Міжнародний день захисту дітей, міський голова Геннадій Дикий провів традиційну зустріч з молодими батьками, у яких народилися двійні та привітав їх родини з поповненням.

Це три білоцерківські родини:   

МІХЕЄВИХ Михайла Вікторовича та  Оксани Олегівни, в яких народилися хлопчик та дівчинка;

    ГЕРАСИМЧУКІВ Олександра Олександровича та Олени Олексіївни, які відтепер мають дві дівчинки;

ПИЛИПЕНКІВ Богдана Валентиновича та Олени Ігорівни, в яких також дві дівчинки.

«У вас сталося велике щастя. Щиро вітаю батьків, адже народження дітей - це те заради чого люди й живуть. Знаю, що з одного боку відразу буде трохи складнощів, бо двойко малюків однаково потребуватимуть уваги до себе, але надалі дітки матимуть підтримку один від одного і це дуже важливо. Переконаний сумно у ваших родинах ніколи не буде. Хай малеча росте батькам на радість, здоровою та щасливою», - зазначив міський голова та наголосив, щоб батьки обов’язково були обережними й дотримувалися всіх карантинних вимог, аби не наразити  новонароджених на небезпеку.

  Геннадій Дикий вручив мамам та татам подяки Білоцерківської міської ради,  візочки для дітей та квіти.

Варто зауважити,  що своє ставлення та бачення механізму вирішення проблем сім`ї, материнства, жіноцтва, покращення демографічної ситуації в місті міська рада засвідчила через впровадження ряду міських комплексних програм соціального спрямування.  

            Зокрема, з 2003 року в місті діє Програма підтримки народжуваності, яка в перспективі ввійшла окремим розділом до Міської комплексної програми сприяння соціальному становленню та розвитку молоді, підтримки сім’ї на 2016-2020 роки. Поряд з основними завданнями Програми, як то: поліпшення якості медичної  допомоги населенню, пропаганди здорового способу життя, планування сім`ї, збереження репродуктивного здоров`я тощо, було забезпечено соціальний захист сімей міста, які визначилися в народженні дитини через надання їм адресної матеріальної допомоги.  Саме такий підхід (надання цільової адресної допомоги) свого часу був апробований  та прийнятий в ряді Європейських країн.                              

             У рамках діючої міської Програми, кожна білоцерківська сім`я, в якій народилися двійні, а таких протягом дії Програми з`явилось в місті  320, отримала від громади міста  пам’ятні дарунки  у вигляді  дитячого візочка. 

             Принагідно відмітити, що тільки в 2019 році, подвійне «пелюшкове диво» з’явилося в 22 щасливих родинах проти 16 у 2018 році. 

            2020 рік вже подарував нашому місту 4 двійні – 6 дівчат та 2 хлопчиків. Одна родина отримала подарунок напередодні. 

  Отож, вітаємо батьків та бажаємо малечі міцного здоров’я

Фотогалерея