Травень виявився багатим на довгожителів

|  01. 06. 2020

30 травня святкує свій день народження найстарша жителька нашого міста Орина Тарасівна Смеян. Сьогодні їй виповнилося 105 років!

Народилася Орина Тарасівна в селі Новосілки, Чорнобильського району, Київської області, де здобула початкову освіту. Виховувалася в сім’ї, де ще було дві сестри та один брат, який загинув на війні. Батько Орини Тарасівни прожив 106 років.

У 1932 році у віці 16 років вийшла заміж за Смеяна Івана Івановича, 1908 р.н., який працював закрійником в «Ательє мод».

З 1932 р. по 1950 р. Орина Тарасівна працювала різноробочою в колгоспі в селі Новосілки.

Чоловік Орини Тарасівни з 1939 по 1941 роки брав участь у бойових діях у радянсько-фінській війні. У роки Другої світової війни роки брав участь у бойових діях на різних фронтах, отримав поранення. Мав статус інваліда війни ІІ групи.

У 1986 році після аварії на Чорнобильській атомній станції отримали квартиру у м. Біла Церква.

Так склалося, що власних дітей вона не мала, але по смерті сестри виховувала і доглядала своїх племінниць. Тепер саме племінниця зі своєю родиною доглядає пані Орину.

До речі, Орина Тарасівна, її племінниця з чоловіком є клієнтами КУ БМР «Територіальний центр надання соціальних послуг». Це неймовірно позитивна сім'я, тож і не дивно, що довголіття для них досить звична річ.

Щиро бажаємо нашій довгожительці здоров'я, а усій дружній родини щастя та благополуччя!