«Круглий стіл» з питання встановлення місцевих податків і зборів на 2021 рік

|  29. 05. 2020

29 травня у Білій Церкві відбулося засіданні «круглого столу» щодо обговорення проєкту регуляторного акта - рішення міської ради «Про встановлення місцевих податків і зборів в м. Біла Церква на 2021 рік».

Засідання провела заступник міського голови Інна Новогребельська.

Проєкт рішення Білоцерківської міської ради  «Про встановлення місцевих податків і зборів в м. Біла Церква на 2021 рік» був оприлюднений на офіційному веб-сайті Білоцерківської міської ради та її виконавчих органів bc-rada.gov.ua в розділах «Актуально» і «Документи міської ради. Проєкти рішень міської ради» 30 квітня 2020 року за номером 397, та пройшов всі етапи передбачені Законом України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності».

Даний проєкт розроблений з метою зміцнення матеріальної і фінансової бази місцевого самоврядування, а також сприяння соціально-економічному розвитку міста Біла Церква, відповідно до п.24 ч.1 ст.26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні».

Таким чином, проєктом рішення пропонується встановити ставки місцевих податків на території міста Біла Церква, а саме:

1. земельний податок;

2. податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки;

3. єдиний податок (спрощена система оподаткування);

4. транспортний податок;

5. туристичний збір.

Засідання відбувалося у онлайн режимі, процес обговорення та усі пропозиції озвучені учасниками «круглого столу» можна переглянути за посиланням: https://www.youtube.com/watch?v=DacJ3PBp25M

У заході взяли участь: заступник міського голови Анатолій Кравець, депутати Білоцерківської міської ради Володимир Бабенко, Олександр Бабенко, Володимир Вовкотруб, Геннадій Джегур, Вікторія Ковальова-Костіна, Андрій Король, Вадим Кошель, Василь Шевченко, Олена Шевченко, члени виконавчого комітету Білоцерківської міської ради Сергій Винниченко та Павло Козирєв, члени координаційної ради з питань розвитку підприємництва виконавчого комітету Білоцерківської міської ради, підприємці міста, представники Білоцерківського міськрайонного центру зайнятості, профільних структурних підрозділів міської ради, громадськості та журналісти місцевих ЗМІ.

Фотогалерея