Відбулася 92 сесія міської ради

|  12. 03. 2020

12 березня відбулось засідання позачергової дев’яносто другої сесії Білоцерківської міської ради VІІ скликання, яке провів міський голова Геннадій Дикий.

Перед початком сесії депутат Київської обласної ради Олександр Поляруш вручив депутату міської ради Володимиру Бабенку почесну грамоту Київської обласної ради з нагоди Дня українського добровольця. Депутати вшанували хвилиною мовчання пам’ять про всіх загиблих українських воїнів під час проведення АТО/ООС.

Звернення та заяви

Депутат міської ради Сергій Наконечний зачитав звернення до в.о.голови Київської обласної державної адміністрації Василя Володіна, голови Київської обласної ради Миколи Стариченка  та депутатів обласної ради щодо допомоги у зміцненні матеріальної бази міської лікарні №3, а саме: забезпечення кисневими концентраторами, апаратами штучної вентиляції легень, засобами індивідуального захисту лікарів, медичними препаратами.  Ці заходи необхідні у зв’язку з тим, шо Білоцерківську міську лікарню №3 визнано опорною на Київщині і лише спільними зусиллями можливо створити належні умови  для попередження розповсюдження коронавірусу COVID-19 та надання допомоги громадянам, які мають симптоми цієї гострої респіраторної інфекції.

Звернення до Генерального прокурора та Національного антикорупційного бюро України озвучив депутат Віталій Підопригора. У звернені йдеться про перевищення, на думку депутата, повноважень місцевих прокурорів щодо питань вільного користування правом власності на майно громадянами та міститься прохання за викладеними фактами провести службове розслідування та ін.

Ще одне звернення озвучене депутатом Віталієм Підопригорою було до міського голови й стосувалося надання протокольного доручення Інспекції з благоустрою та архітбудконтролю щодо перевірки законності становлення тимчасових споруд в районі ПК «Росава».

Депутат міської ради Володимир Бабенко виступив щодо ряду об’єктів, які були виведені з власності концесіонера ТОВ «Білоцерківвода» та передані на баланс КП БМР «Агенція стратегічного розвитку м.Біла Церква».

Депутати надали слово й депутату Білоцерківської районної ради Олександру Махині, якій порушив питання щодо якості очищених стоків, які спускає ТОВ «Білоцерківвода» у р.Рось.


Про програми розвитку та фінансової підтримки  ряду медичних закладів

Внесено зміни до міської програми розвитку та фінансової підтримки Комунального некомерційного підприємства Білоцерківської міської ради «Білоцерківська міська №3» на 2020 рік, затвердженої рішенням міської ради від 20 грудня 2019 року № 4773-86-VІІ.

 Про дане питання детально доповіла заступник міського голови Інна Новогребельська. Зокрема поінформувала про заходи, які вже проведені в місті щодо запобігання розповсюдження коронавірусу, зупинилася на наявних засобах захисту, обладнанні та медикаментах у лікарні №3. Також було детально наголошено на потребі медичних препаратів, обладнання та засобів індивідуального захисту для лікарів у разі поширення інфекції та направлення до Білої Церкви хворих пацієнтів та громадян з підозрою на зараження. З розрахунку на 2 млн 300 тис осіб, які проживають в Київській області для цих потреб  необхідно більше 8 млн грн (6 млн грн на засоби захисту та 1,9 млн – на ліки). Крім того, аби закупити додаткові кисневі концентрати, апарати штучної вентиляції легень та монітори пацієнта потрібно ще близько 6 млн. грн.

Головний лікар міської лікарні №3 Тетяна Дідик також поінформувала присутніх про роботу закладу щодо підготовки до прийому потенційних хворих; дії, які проводитиме установа у разі спалаху поширення інфекції; про необхідне додаткове  обладнання для лікарні та надала відповіді на питання депутатів.

Отож, аби здійснити першочергові заходи та закупити додатково першочергово потрібне обладнання, медикаменти та засоби індивідуального захисту - змінами до програми підтримки даної лікарні було додатково виділено з міського бюджету 2 млн 119 тис грн. Відтепер, загальний обсяг фінансування лікарні №3 в 2020р. становитиме 11 млн 296 тис 274 грн.

Детальніше обговорення даного питання даного питання можна проглянути на ютуб-каналі Білоцерківської міської ради.

Депутати внесли зміни до міської програми розвитку та фінансової підтримки Комунального некомерційного підприємства Білоцерківської міської ради «Білоцерківське міське патологоанатомічне бюро» на 2020 рік, затвердженої рішенням міської ради від 20 грудня 2019 року № 4776-86-VІІ.

Зміни  стосувалися збільшення обсягу фінансування на виконання заходів та завдань програми. Так, передбачається, що загальний обсяг фінансових ресурсів, необхідних для реалізації програми підтримки Білоцерківського міського патологоанатомічного бюро у цьому році становитиме 7 млн 123 тис. 098 грн (з них додатково було надано – близько 2,2 млн грн).

 Їх спрямують на виплату заробітних плат, придбання предметів, матеріалів, обладнання та інвентаря, медикаментів та перев’язувальних матеріалів.

Також було затверджено міську цільову програму забезпечення діяльності та розвитку відділення невідкладної медичної допомоги Комунального некомерційного підприємства Білоцерківської міської ради «Міський центр первинної медико-санітарної допомоги №1» в 2020 році.

Метою програми є надання населенню міста послуг понад обсяг, передбачений програмою державних гарантій медичного обслуговування на 2020 рік, а саме:

- невідкладна медична допомога пацієнтам, виклики до яких належать до категорії неекстрених, в тому числі у вихідні, святкові, неробочі дні та у нічний час;

- видача фельдшерської довідки про смерть в порядку, визначеному чинним законодавством України;

- медико-санітарний супровід бригадами невідкладної медичної допомоги спортивних та культурно-масових заходів, що проводяться Білоцерківською міською радою та її виконавчими органами, відповідно до вимог чинного законодавства з питань охорони здоров’я;

- доправлення за потреби вузькопрофільних лікарів-консультантів до пацієнтів для забезпечення консультативною лікувально-діагностичною медичною допомогою у період з 20.00 годин вечора до 08.00 годин ранку;

-  платні медичні послуги обслуговування населенню відповідно до чинного законодавства України.

Фінансування Програми у 2020 році здійснюється за рахунок коштів міського бюджету м. Біла Церква. Передбачаються кошти  у сумі 7 млн 018 тис.733 грн. (з них додатково було надано – близько 5,3 млн грн).

Серед основних завдань, визначених програмою, такі:

-забезпечення організації послуг невідкладної медичної допомоги понад обсяг, передбачений програмою державних гарантій медичного обслуговування населення на 2020 рік;

- укомплектування бригад відділення невідкладної медичної допомоги Міського центру первинної медико-санітарної допомоги № 1 медичним персоналом та медикаментами для надання пацієнтам невідкладної медичної допомоги вдома, у тому числі у вихідні, святкові дні та у нічний час;

- здійснення технічного забезпечення включно з обслуговуванням транспортних засобів відділення невідкладної медичної допомоги;

- обслуговування систем зв’язку з бригадами відділення невідкладної медичної допомоги;

придбання 4-х спеціалізованих автомобілів та оснащення їх медичним обладнанням.

Ще одним рішенням затверджено міську цільову програму профілактики та лікування стоматологічних захворювань дитячого населення міста Біла Церква на 2020 рік.

Метою Програми є надання послуг понад обсяг, передбачений програмою державних гарантій медичного обслуговування населення, а саме: з профілактики стоматологічних захворювань дитячого населення, планової стоматологічної допомоги підліткам 16-17 років.

Виконання Програми дасть змогу:

- впровадити нові організаційні, профілактичні і лікувальні заходи;

- забезпечити доступність стоматологічної допомоги для дітей дошкільного та шкільного віку;

- впровадити заходи первинної і вторинної профілактики стоматологічних захворювань;

- забезпечити 100% санацію дітей дошкільного та шкільного віку, в тому числі підлітків 16-17років;

- підвищити рівень санітарно-освітніх знань дітей, їх батьків та вихователів стосовно гігієни ротової порожнини та факторів ризику стоматологічних захворювань;

- проводити анкетування батьків та дітей з метою виявлення ризиків стоматологічних захворювань;

- проводити профілактичні огляди дітей;

- ввести в практику гігієнічні навички догляду за ротовою порожниною;

- забезпечити ведення карти стоматологічного обстеження дітей з визначенням індексів стоматологічного здоров’я (1 раз в 3 місяці);

- проводити моніторинг стану ротової порожнини у дітей (1 раз в 3 місяці).

Фінансування Програми в 2020р. здійснюватиметься за рахунок коштів міського бюджету. На виконання заходів у поточному році передбачено 1 млн 158 тис 770 грн (з них додатково було надано – 963,4 тис. грн).


ЖЕКу №7 нададуть безповоротну фінансову допомогу

Під час засідання депутати міської ради ухвалили рішення «Про надання безповоротної фінансової допомоги Комунальному підприємству Білоцерківської міської ради житлово-експлуатаційна контора № 7 шляхом поповнення статутного капіталу».

Так, розглянувши подання департаменту житлово-комунального господарства Білоцерківської міської ради, враховуючи висновок комісії по здійсненню контролю за фінансово-господарською діяльністю підприємств комунальної власності міста, з метою вжиття заходів, спрямованих на забезпечення сталого функціонування Комунального підприємства Білоцерківської міської ради житлово-експлуатаційна контора № 7, було вирішено надати  дозвіл  на отримання безповоротної фінансової допомоги  шляхом поповнення статутного капіталу Комунальному підприємству Білоцерківської міської ради житлово-експлуатаційна контора № 7 в розмірі 1 495 000 грн, надається з метою забезпечення платоспроможності підприємства.

Дані кошти планується використати на ремонт частини приміщення ЖЕКу, де розташовані низка міських служб, що надають містянам документи дозвільного характеру та ін.


Безповоротна фінансова допомога для  Білоцерківтепломережі

Депутати міської ради також ухвалили рішення «Про надання безповоротної фінансової допомоги комунальному підприємству Білоцерківської міської ради «Білоцерківтепломережа» шляхом поповнення статутного капіталу».

Рішення прийнято з метою вжиття заходів, спрямованих на забезпечення сталого функціонування даного комунального підприємства.

Рішенням надано дозвіл на отримання безповоротної фінансової допомоги шляхом поповнення статутного капіталу комунальному підприємству Білоцерківської міської ради «Білоцерківтепломережа» в розмірі 6 млн грн, яка надається з метою забезпечення платоспроможності підприємства.

За ці кошти Білоцерківтепломережа має робити заміну аварійних мереж теплопостачання в місті.

Білоцерківтепломережу зобов’язано щомісячно звітувати до управління економіки Білоцерківської міської ради про використання коштів.


Про затвердження розміру фактичних витрат на копіювання або друк документів, що надаються за запитом на інформацію, розпорядником якої є Білоцерківська міська рада та її виконавчі органи, та Порядку відшкодування цих витрат

Порядок визначає механізм відшкодування запитувачами інформації фактичних витрат на копіювання або друк документів, що надаються Білоцерківською міською радою та її виконавчими органами за запитом на інформацію.

Даний  Порядок застосовується у випадку, коли Білоцерківська міська рада та її виконавчі органи є належним розпорядником інформації.

Документи за запитом на інформацію надаються безкоштовно:

- особі у разі надання інформації про себе;

- якщо задоволення запиту передбачає виготовлення копій документів обсягом, що не перевищує 10 сторінок;

- щодо інформації, що становить суспільний інтерес.

Відшкодування запитувачами інформації фактичних витрат на копіювання або друк документів здійснюється у разі потреби у виготовленні більш як 10 сторінок запитуваних документів.

Розмір відшкодування витрат на копіювання або друк запитуваних документів визначається бухгалтерією відповідного виконавчого органу міської ради.

Білоцерківська міська рада та її виконавчі органи в разі необхідності здійснення копіювання або друку документів за запитом на інформацію обсягом більш як 10 сторінок подають заявку на виписку рахунка для здійснення оплати фактичних витрат на ці дії до бухгалтерії відповідного виконавчого органу міської ради за визначено формою.

Запитувані документи надаються після підтвердження повної оплати рахунка протягом десяти робочих днів після підтвердження факту оплати.

У разі ненадходження протягом одного місяця документів, що підтверджують повну оплату рахунка, у реєстраційній картці системи електронного документообігу робиться позначка про відмову  в отриманні відповіді на запит на інформацію.

Кошти, які надійшли на реєстраційний рахунок Білоцерківської міської ради та її виконавчих органів від запитувачів інформації, можуть бути використані для забезпечення матеріально-технічної бази (придбання паперу, заправка та ремонт копіювального пристрою тощо).

Відповідь на запит не надається у разі повної або часткової відмови запитувача від оплати рахунка.

Вартість послуги, що надається:

-копіювання або друк копій документів формату А4 та меншого розміру (в тому числі двосторонній друк) - норми витрат: 0,1 відсотка розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб за виготовлення однієї сторінки (розмір прожиткового мінімуму для працездатних осіб за виготовлення однієї сторінки встановлюється на дату копіювання або друку, виготовлення цифрових копій документів шляхом сканування відповідно до заявки);

-копіювання або друк копій документів формату A3 (в тому числі двосторонній друк) - норми витрат: 0,15 відсотка розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб за виготовлення однієї сторінки;

-копіювання або друк копій документів будь-якого формату, якщо в документах поряд з відкритою інформацією міститься інформація з обмеженим доступом, що потребує її відокремлення, приховування тощо (в тому числі двосторонній  друк) - норми витрат: 0,45 відсотка розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб за виготовлення однієї сторінки;

-виготовлення цифрових копій документів шляхом сканування – норми витрат: 0,1 відсотка розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб за сканування однієї сторінки.


Внесено зміни до бюджету міста

Так, доходи загального фонду збільшилися на 3 138 700 грн, які надійшли  як освітня субвенція з державного бюджету місцевим бюджетам.

Видатки по  загальному фонду збільшилися на суму 12 199 251 грн за рахунок:

-освітньої субвенції  (розпорядження КМУ № 116-р від 12.02.2020 р.) –3 138 700 грн. - оплата праці педагогічним працівникам;

-залишку коштів загального фонду місцевого бюджету станом на  01.01.2020 р. – 9 060 551 грн;

- управління охорони здоров’я: Міська цільова програма забезпечення діяльності та розвитку відділення невідкладної медичної допомоги КНП БМР МЦПМСД № 1 – 4 418 700 грн – поточні видатки, 900 000 грн – капітальні видатки (передача коштів до видатків розвитку);

Міська програма розвитку та фінансової підтримки КНП БМР «Білоцерківське міське паталогоанатомічне бюро» – 2 246 000 грн; Міська цільова програма профілактики та лікування стоматологічних захворювань дитячого населення м. Біла Церква на 2020 рік – 963 380 грн; Міська програма розвитку та фінансової підтримки КНП БМР «Білоцерківська міська лікарня №3» - 2 млн 119 тис. грн.

По спеціальному фонду бюджету (бюджет розвитку, додаток 6) було додатково внесено 132 471 грн на капітальний ремонт амбулаторії КНП БМР МЦПМСД № 2 та проведено перерозподіл видатків у межах планових призначень в розрізі об’єктів.

Подолано вето таких земельних  питань:

-про передачу земельної ділянки комунальної власності в оренду ПРИВАТНОМУ ПІДПРИЄМСТВУ «ВІЛІЯ»;

-про надання дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки комунальної власності в оренду громадянину Руденку Віктору Петровичу;

-про надання дозволу на продаж земельної ділянки комунальної власності, яка знаходиться в користуванні фізичної особи – підприємця Гетьмана Володимира Миколайовича;

-про надання дозволу на продаж земельної ділянки комунальної власності, яка знаходиться в користуванні фізичної особи – підприємця Денисенка Ігоря Олександровича;

-про надання дозволу на продаж земельної ділянки комунальної власності, яка знаходиться в користуванні фізичної особи – підприємця Сварича Андрія Валерійовича;

-про погодження технічної документації із землеустрою щодо встановлення меж частини земельної ділянки, на яку поширюється право сервітуту та встановлення земельного сервітуту з фізичною особою-підприємцем Лиценком Олександром Григоровичем.