Детінізація зайнятості: Перевірте сумлінність свого роботодавця

Дата : 
2020-02-27

Білоцерківське управління ГУ ДПС у Київській області звертає увагу працівників, що на сьогодні ДПС України створено зручний сервіс „Електронний кабінет платника”, який працює в режимі 24/7/365 із забезпеченням повного спектру послуг, за допомогою яких, є можливість сформувати запит про суми виплачених доходів, перевірити свій загальний страховий стаж та розмір заробітної плати (доходу) на яку нараховується єдиний соціальний внесок, а відповідно, і сумлінність роботодавця.

Для користування «ЕК для громадян» приватної частини «Електронного кабінету», громадянину необхідно отримати електронний цифровий підпис для фізичних осіб в Акредитованому центрі сертифікації ключів.

Електронний цифровий підпис та практичну допомогу щодо його використання, ви маєте можливість отримати в центрі обслуговування платників Білоцерківської ДПІ за адресою м.Біла Церква , бул Олександрійський, 12. 

Також, звертаємо увагу роботодавців на неприпустимість використання найманої праці без належного оформлення трудових відносин та виплати заробітної плати у «конвертах».

На сьогодні, крім широкомасштабної інформаційно-роз’яснювальної роботи серед роботодавців у сфері торгівлі, тимчасового розміщування та організації харчування щодо вимог до оформлення трудових відносин із найманими працівниками, здійснюються вибіркові перевірки суб’єктів господарювання.

В першу чергу інспектори завітають до роботодавців, які мають найвищий ризик використання незадекларованої праці або які на час інформаційних заходів мали незадекларованих працівників і  не оформили з ними відносини належним чином.


Білоцерківське управління
ГУ ДПС у Київській області