Відкритий урок, присвячений річниці Революції Гідності

|  21. 02. 2020

20 лютого у Білоцерківському навчально-вихованому об’єднанні «Звитяга» (директор – Олена Гандрабура) відбувся відкритий урок, присвячений річниці Революції Гідності: літературно-музична композиція «Вам – наша пам’ять і любов».

До присутніх звернувся міський голова Геннадій Дикий, який наголосив, що події, які відбулися в нашій державі шість років тому, назавжди змінили хід її історії. І представники молодого покоління мають усвідомлювати, пам’ятати та шанувати подвиг, який зробили учасники Революції Гідності заради кращого майбутнього своєї держави.

«У ті роки ви, мабуть, не зовсім розуміли, що відбувається. Але сьогодні всі ви усвідомлюєте, що дії тодішніх урядовців спричинили те, що нас і нашу країну, нашу націю, історію просто хотіли продати сусіду, що на сході, адже мова не йшла про Європейську інтеграцію, підписання угоди з Європейським Союзом. І саме студенти та молодь тоді вийшли на Майдан, оскільки в нас забирали майбутнє, повертаючи назад у Радянський Союз, до Російської імперії… Нам розповідали історію, що бандерівці були злочинцями, які вбивали мирне населення, а героями були ті, хто в 1921, 1932-33 та 1947 роках морили голодом людей в Україні. І їхніми іменами називалися вулиці та навіть встановлювалися пам’ятники. Саме проти цього під час Революції Гідності повстали справжні патріоти, справжні українці. Це сотні тисяч людей, які мали неймовірну відвагу та звитягу – піти з голими руками на озброєних силовиків. Учасники Революції Гідності дійсно змінили хід історії… Тому ми маємо вклонитися цим людям, адже завдяки їхньому подвигу ми маємо сьогодні надію на майбутнє, надію на те, що ми будемо жити в цивілізованій європейській державі, де панують право, закон та людська гідність… Кожна нині розвинена європейська країна тяжко йшла до високого рівня розвитку економіки, громадянського суспільства. Часто цей шлях був сповнений жертв, крові, війн, проте це завадило громадянам здобути волю та незалежність, своє право самим вирішувати, як їм жити, яких керівників обирати, як іти до своєї мети. Нам треба буде ще багато подолати на своєму шляху, аби жити в європейській країні. І нам це обов’язково вдасться. Слава Україні!» - зазначив Геннадій Дикий.

Перед присутніми також виступив координатор Євромайдану у м.Біла Церква, учасник подій Революції Гідності Олександр Мамалига.

Навчальному закладу були передані збірники спогадів «Майдан від першої особи. Регіональний вимір».

Під час заходу присутні згадали події Революції Гідності, що відбувалися на центральних вулицях Києва та по всій країні з листопада 2013 до лютого 2014-го, переглянули фільм про Революцію Гідності, згадали імена тих, хто віддав своє життя заради кращого майбутнього України, українців, які назавжди увійдуть в історію як Герої Небесної Сотні.

Пам’ять усіх, хто загинув під час Революції Гідності, вшанували хвилиною мовчання.

Під час візиту до БНВО «Звитяга» міський голова Геннадій Дикий також ознайомився з навчальним процесом у класах початкової школи, оцінив роботу низки кабінетів: інформатики, захисту Вітчизни, історії та правознавства, хімії, основ здоров’я, оглянув їдальню, спортивний зал тощо.

У заході взяли участь: заступник міського голови Катерина Литвиненко, начальник управління освіти і науки Білоцерківської міської ради Юрій Петрик, вчителі, учні, представники громадськості.

Фотогалерея