Податкова служба: Про основні аспекти декларування доходів на семінарі в Білоцерківській РДА

Дата : 
2020-02-18

Днями, в Білоцерківській РДА проведено семінар-нараду з питань декларування доходів отриманих протягом 2019 року і легалізації зайнятості та упередження виплати заробітної плати «в конвертах».  

В.о. голови адміністрації Юрій Савчук на початку занять наголосив на важливості сумлінного підходу до процесу декларування та відповідальності кожного за недоброчесне ставлення до своїх обов’язків.  

Заступниця начальника управління-начальниця відділу адміністрування податків і зборів з фізичних осіб Білоцерківського управління ГУ ДПС у Київській області Оксана Чустіль окреслила присутнім основні види доходів, які підлягають обов’язковому декларуванню та способи подання декларації про майновий стан і доходи. Не менш цікавою для учасників заходу стала інформація про порядок отримання податкової знижки та строки подання декларації.

«Зокрема, платник податку на доходи фізичних осіб має право включити до податкової знижки з метою зменшення свого оподатковуваного доходу за наслідками звітного року фактично здійснені ним витрати визначені п. 166.3  ст. 166 Податкового кодексу України»,- наголосила Оксана Чустіль.

Також, податківець підкреслила, що налагоджена співпраця з органами місцевого самоврядування та ряд спільних заходів з легалізації зайнятості та упередження виплати заробітної плати «в конвертах»  надали свої позитивні результати. Зокрема, по території обслуговування Білоцерківського управління ГУ ДПС у Київській області, за результатами операції «Урожай» «одноосібниками» подано 1146 декларації на суму доходів 4,8 млн. гривень, з яких сплачено до бюджету 1,2 млн. гривень ПДФО. 

В цілому, за результатами кампанії декларування доходів, отриманих протягом 2018 року громадянами подано 5142 майнових декларацій та задекларовано 885 млн. гривень, з яких, місцеві бюджети отримали 18 млн. гривень.

Білоцерківське управління
 ГУ ДПС у Київській області