Щорічна міська виставка-конкурс традиційного декоративно-ужиткового мистецтва та народних промислів «Краса руками молодих»

Дата : 
2020-02-18

Запрошуємо до участі дітей та молодь віком від 7 до 35 років. 

Роботи з вишивки, розпису, писанкарства, різьблення по дереву, лозоплетіння, гончарства, іграшка (обов’язково з елементами народної творчості) тощо приймаються з 04 по 12 березня 2020 року за адресою: м. Біла Церква, вул. Дружби, 4, Білоцерківський обласний краєзнавчий музей. Від одного учасника приймається не більше 3-х робіт     

Контактні телефони: 7-26-18 – Комунальний заклад Білоцерківської міської ради Клуб за місцем проживання «Прометей».

Управління з питань молоді та спорту
Білоцерківської міської ради


 

Положення
про  міську виставку-конкурс робіт молодих майстрів
традиційного декоративно-ужиткового мистецтва та народних промислів
«Краса руками молодих»

1. Загальні положення

Організатором міської виставки-конкурсу робіт молодих майстрів традиційного декоративно-ужиткового мистецтва та народних промислів «Краса руками молодих» (далі - виставки-конкурсу)  є  управління з питань молоді та спорту Білоцерківської міської ради.        

2. Мета та завдання

Виставка-конкурс проводиться з метою популяризації українського народного художнього мистецтва, привернення уваги широкого кола молоді до можливості  продовження багатих народних традицій художнього мистецтва України, збереження традицій і розвитку  народних національних промислів, активного використання художнього мистецтва у вирішенні завдань естетичного виховання молодого покоління та виявлення молодих майстрів. 

3. Час та місце проведення

Виставка проводиться щорічно в березні місяці в приміщенні КЗ КОР «Білоцерківський  краєзнавчий музей».

4. Учасники виставки-конкурсу

У виставці-конкурсі беруть участь учні, студенти, вихованці закладів загальної середньої, професійно-технічної, позашкільної та вищої освіти, шкіл естетичного виховання,  народних клубів самодіяльних художників, творчих спілок та об`єднань, а також окремі майстри віком від 11 до 35 років.

5. Умови участі у виставці-конкурсі

                5.1. На виставку-конкурс приймаються роботи з усіх видів традиційного художнього мистецтва та народних промислів: вишивка, розпис, писанкарство, різьба по дереву, лозоплетіння, гончарство, іграшка  (обов¢язково з елементами народної творчості) тощо.

                5.2. Кожен учасник може представити в оргкомітет до 3-х робіт. Роботи повинні бути авторськими, виконаними в техніці традиційного художнього мистецтва та народних промислів.

                5.3. До виробу має бути міцно прикріплена картка з такими відомостями: назва роботи, прізвище, ім¢я та по батькові (без скорочень), вік виконавця, назва закладу (якщо автор надає роботу в складі колекції робіт від якогось закладу, наприклад, школи, ПТНЗ, ВНЗ тощо),   а також ім¢я педагога під керівництвом якого учень займається цим видом мистецтва. Якщо робота подається окремим майстром, потрібно вказати точну поштову адресу автора або номер контактного телефону.

                5.4. Роботи подаються для конкурсного відбору та оформлення в період з 04 по 12 березня поточного року за адресою: м. Біла Церква, вул. Дружби, 4. Білоцерківський обласний краєзнавчий музей.

                5.5. Всі представлені на виставку-конкурс роботи повертаються авторам. Білоцерківський обласний краєзнавчий музей несе відповідальність за збереження робіт під час їх перебування на виставці.

                5.6. Для більш кваліфікованого відбору для участі в міській виставці оргкомітет пропонує проведення попередніх «відбіркових» виставок на місцях.

6. Підбиття підсумків та нагородження

                6.1. Для кваліфікаційного розгляду робіт та визначення переможців виставки-конкурсу  створюється журі в складі професійних художників та педагогів-фахівців у галузі традиційного мистецтва та народних промислів.

                6.2. Роботи учасників розглядаються за такими віковими категоріями:

від 7 до 10 років;

від 11 до 13 років;

від 14 до 16 років;

від 17 до 19 років;

від 20 до 35 років

                6.3. Журі визначає володаря Гран-прі виставки-конкурсу та три кращі роботи в кожній віковій категорії (з урахуванням видів традиційного художнього мистецтва та народних промислів).

                6.4. Журі має право визначати не всі призові місця, не присуджувати Гран-прі, встановлювати спеціальні призи.

                6.5. Переможці виставки-конкурсу нагороджуються дипломами управління з питань молоді та спорту Білоцерківської міської ради та цінними подарунками.

7. Фінансування

Фінансування виставки-конкурсу здійснюється за рахунок коштів управління з питань молоді та спорту Білоцерківської міської ради, благодійних коштів, інших надходжень, не заборонених чинним законодавством.

Телефон для довідок: 7-26-18 Комунальний заклад Білоцерківської міської ради Клуб за місцем проживання «Прометей»