Біла Церква в скорботі. Відбулося прощання з учасником ООС Валерієм Закусилом

|  22. 01. 2020

22 січня в Білій Церкві відбулося прощання з учасником Операції Об’єднаних Сил, військовослужбовцем 72 ОМБр ім. Чорних Запорожців, старшим солдатом військової служби за контрактом Закусилом Валерієм Васильовичем.

Валерій Закусило (27.10.1987 р.н) загинув 18 січня 2020 року під час виконання своїх службових обов’язків внаслідок обстрілу поблизу населеного пункту Новозванівка Попаснянського району Луганської області.

Зі словами співчуття до рідних звернулися: міський голова Геннадій Дикий, заступник голови Житомирської обласної державної адміністрації Володимир Федоренко, т.в.о командир піхотного батальйону, майор Ігор Силієнко, митрополит Білоцерківський і Богуславський Августин, який провів поминальний молебень.

Аби провести Героя в останню путь, до стели з портретами Героїв, де відбулося прощання, також прийшли депутати Київської обласної та Білоцерківської міської ради, представники духовенства, військовослужбовці, волонтери, рідні та близькі загиблого, представники громадськості, журналісти та ін.

Героя було поховано на «Алеї Слави» кладовища «Сухий Яр».

Відео з прощання можна переглянути за посиланням: https://www.youtube.com/watch?v=tcreNrp4le0

22 січня 2020 року в Білій Церкві було оголошено днем жалоби. На знак скорботи за загиблим на будівлях і спорудах було приспущено Державний Прапор України, із закріпленням  на ньому чорної стрічки. Цього ж дня було обмежено проведення розважально-концертних заходів на території міста. На ринках, у закладах торгівлі та ресторанного господарства, в громадському транспорті було рекомендовано не вмикати розважальну музику.