Про список присяжних

Дата : 
2020-01-16

До Білоцерківської міської ради надійшло подання Територіального управління Державної судової адміністрації України про прийняття міською радою в термін 2 місяці рішення щодо затвердження списку присяжних у відповідності до ст.64 Закону України «Про судоустрій і статус суддів».

На підставі вище викладеного у відповідності до ст.64, 65 Закону України «Про судоустрій і статус суддів», Білоцерківська міська рада,  просить звернутися з заявами осіб, які надають свою згоду бути присяжними в термін один місяць.

Вимоги до присяжного регулюються ст.65 Закону України «Про судоустрій і статус суддів». Присяжними може бути громадянин України, який досяг тридцятирічного віку і постійно проживає на території, на яку поширюється юрисдикція відповідного окружного суду, якщо інше не визначено законом.

Не включаються до списків присяжних громадяни:

1)     визнані судом обмежено дієздатними або недієздатними;

2)     які мають хронічні психічні чи інші захворювання, що перешкоджають виконанню обов’язків присяжного;

3)     які мають не зняту чи непогашену судимість;

4)     народні депутати України, члени Кабінету Міністрів України, судді, прокурори, працівники правоохоронних органів, (органів правопорядку), військовослужбовці, працівники апаратів суддів, інші державні службовці, посадові особи органів місцевого самоврядування, адвокати, нотаріуси, члени Вищої кваліфікаційної комісії суддів України, Вищої ради правосуддя;

5)     особи, на яких протягом останнього року    накладалося адміністративне стягнення за вчинення корупційного правопорушення;

6)     громадяни, які досягли шістдесяти п’яти років;

7)     особи, які не володіють державною мовою. 

Юридичне управління Білоцерківської міської ради