50 років наполегливої праці – десятки чемпіонів та призерів Чемпіонатів Світу, Олімпійських ігор, Європи, Кубків світу

|  13. 11. 2019

13 листопада в м.Біла Церква відбулися урочистості з нагоди 50-річного ювілею комунального закладу Київської обласної ради «Київська обласна спеціалізована дитячо-юнацька спортивна школа олімпійського резерву «Промінь» з велосипедного спорту».

В.о директора закладу, заслужений працівник ФКС України, заслужений тренер України, почесний працівник ФКС України Дмитро Архипович Чмирук звернувся до присутніх та щиро подякував усім причетним до створення, багаторічного розвитку та підтримку у сьогоднішні дні велосипедної школи. Особливі слова вдячності керівник закладу висловив учням, які своєю невтомно працею досягають високих спортивних вершин та прославляють Білу Церкву у всьому світі.

Привітати колектив закладу, який виховав не одну плеяду талановитих спортсменів, прийшло чимало поважних гостей, вдячних вихованців та ветеранів спорту.

Теплі слова на адресу колективу та вихованців прозвучали від секретаря Білоцерківської міської ради, який привітав присутніх від імені міського голови Геннадія Дикого та депутатів міської ради: «Півстоліття ви виховуєте не просто спортсменів, а чемпіонів та легенд, які є прикладом для молоді. Дякуємо тренерам та викладачам за ваше навчання, допомогу та настанови, адже знаю, яка це нелегка праця. Бажаю усім  щастя, здоров’я, успіхі, натхнення і великих спортивних п’єдесталів.  Крутіть педалі до перемог!»

Вадим Кошель вручив нагрудний знак «Відзнака міського голови» тренеру-викладачу закладу, тренеру вищої категорії, майстру спорту Миколі Єфременюку. Ряд тренерів та працівників школи було нагороджено подяками міської ради та її виконавчого комітету.

Серед шанованих гостей, що вітали ювілярів були: начальник управління фізичної культури та спорту Київської обласної державної адміністрації Сергій Тимофєєв, заступник начальника управління фізичної культури та спорту Київської обласної державної адміністрації – начальника відділу спорту та фінансово-економічної роботи Володимир Стеценко, голова Київської обласної державної адміністрації 2010-2014рр. Анатолій Присяжнюк, заступник начальника управління з питань молоді та спорту-начальник відділу з питань фізичної культури та спорту Валентина Коросько, народний депутат України VІІІ скликання Хвича Мепарішвілі, неодноразовий чемпіон Світу та Європи, заслужений майстре спорту, колишній вихованець олімпійського резерву «Промінь» Володимир Дюдя, член Національного олімпійського комітету України Борис Іванов та ін.

Всі вони відзначили, вагомий внесок вихованців та тренерів у розвиток спорту, відмітили,  що школа була і залишається кузнею здоров'я, рекордів та спортивних традицій, а її вихованці і зараз  прославляють  Київщину своїми успіхами на турнірах всеукраїнського та міжнародного рівнів.

У ході заходу численні спортсмени закладу, тренери та працівники були відзначені почесними грамотами та грамотами управління фізичної культури та спорту Київської обласної державної адміністрації, Київської обласної ради, управління з питань молоді та спорту  Білоцерківської міської ради.

Директори шкіл середньої освіти, які сприяють успішному поєднанню навчання в середній школі та виконанню спортсменами, членами збірних команд Київщини, України індивідуальних планів підготовки для виступів у складах збірних команд Київщини, України та меценати і друзі велосипедної школи також були відзначені подяками та грамотами.

Від Національного олімпійського комітету України спеціалізована школа олімпійського резерву отримала подяку колективу за значний внесок в Олімпійських рух, а Дмитро Чмирук був нагороджений почесною медаллю. Низка тренерів та фахівців, чемпіонів та призерів Чемпіонатів Світу, Олімпійських ігор, Європи, Кубків світу були відзначені подяками НОК України.

Під час урочистостей державний тренер з велосипедного спорту Мінмолодьспорту України Олексій Солнцев вручив посвідчення, знаки майстрів спорту України міжнародного класу, майстрів спорту України п’яти вихованцям КОСДЮСШОР «Промінь».

Під час заходу присутні мали можливість проглянути документальний фільм, який ілюстрував важливі моменти розвитку спортивного закладу з початку його створення, розповів про найкращих із вихованців та їхні досягнення. Історичні кадри перемог команд велосипедистів на чемпіонатах світу, до складу яких входили й вихованці КОСДЮСШОР «Промінь», не залишили байдужими нікого. Особливий вогник захвату горів у очах самих юних велосипедистів. Бажаємо і їм неодмінно досягнути своєї мрії та й надалі прославляти велосипедну школу «Промінь».


Довідка про школу :

Школа була заснована 1969 році.

З 1993 року спеціалізована дитячо-юнацька спортивна школа має статус олімпійського резерву, школа має вищу категорію ( категорійність присвоюється кожні 4 роки Міністерством молоді та  спорту України за спортивними результатами учнів).

КОСДЮСШОР «Промінь» функціонує у м. Біла Церква (Сквирське шосе, 256, пров. Будівельників, 4) та  має відділення при ЗОШ – Сквирський, Броварський р-ни, м. Ірпінь, м. Буча, м. Вишгород.

У школі працюють: 24 тр.викладача, з них – 12 штатних,  12 – сумісників вищої, 1-ої та 2-ої категорії, із них 6 заслужених тренерів України, 2 заслужених працівника України, 2 заслужених майстри спорту.

До навчальної програми школи включені: Олімпійські види з велоспорту (шосе, трек, маунтенбайк).   

Досягнення:

- на чемпіонатах світу (11 золотих, 10 срібних, 3 бронзових медалей);

- на чемпіонатах Європи (12 золотих, 4 срібні, 6 бронзових медалей);

- на Кубках світу (34 золотих, 18 срібних, 9 бронзових медалей);

- на Олімпійських іграх 2000 р. – 4 срібні медалі.

За 50 років у велосипедній школі “Промінь” виховано та виросли разом з учнями:

- 196 майстрів спорту;

- 72 майстри спорту міжнародного класу;

- 7 заслужених майстрів спорту України;

- 13 заслужених тренерів України;

- 2 заслужених працівника фізичної культури і спорту України;

- на чемпіонатах України останніх років більше 40 учнів завойовують медалі, ще 22 учні отримують рейтингові очки за 4-12 місця до спортивного рейтингу Київщини.

За рейтингом Мінмолодьспорту в 2017 році школа зайняла І місце в Україні серед 1281 спортивних шкіл України. До складів збірних команд України зараховано 23 вихованця, які успішно виступали:

- на чемпіонатах Європи – 1 золота, 1 срібна медалі, в Єврокубку – 5 перемог, одне 4-е місце, два 5-х місць.

- на чемпіонатах світу – 1 бронзова медаль, два 4-х місця, 6-е, 8-е, 11-е місця.

- на Кубках світу – 2 срібні, 1 бронзова медалі, 4-е,6-е,7-е місця.

- Марку Падуну присвоєно звання МСУМК, 5 – МСУ.

За рейтингом Мінмолодьспорту в 2018 році школа зайняла IV місце в Україні серед 1281 спортивних шкіл України ( за відсутності коштів не брали участь в 5-и чемпіонатах України).

До складів збірних команд України зараховано 25 вихованців, які успішно виступали:

- на чемпіонатах Європи – 1 срібна, 1 бронзова медалі, в Єврокубку – 2 перемоги, 4-е місце, три 5-х місць.

- на чемпіонатах світу – 4-е, два 5-х, два 6-х місця, 7-е, 8-е місця.

- на Кубках світу – 3 бронзових медалей, 5-е,6-е,7-е, 9-е місця.

- Марк Падун переміг на 12 етапі Гранд-тура Вуельта, Ольга Кулинич – учасниця юнацьких Олімпійських ігор в 2018 році, ІІ місце в гонці критеріум, Оксані Клячіній присвоєно звання МСУМК, 4 вихованцям – МСУ, Олексію Касьянову присвоєно звання МСУМК.

У 2019 році до складів збірних команд України зараховано 26 вихованців, які успішно виступають в складах збірних команд України. На відбірковому чемпіонаті України пройшли відбір для участі:

- в ІІ Європейських Олімпійських іграх (м. Мінськ) – 2 вихованця;

- в чемпіонатах Європи, світу (шосе, трек) – 8 вихованців, де вибороли 1 срібну медаль, 1 бронзову нагороду три 6-х місця, 7 місце, 9 місце;

- в світовому Кубку Падун Марк отримав 2 перемоги;

– на чемпіонатах України на 01.09 учнями велошколи здобуто: 72 золотих, 57 срібних, 49 бронзових медалей.

Фотогалерея