«Герої не вмирають… Просто йдуть…»

|  13. 11. 2019

13 листопада у Білій Церкві відбулося відкриття меморіальної дошки загиблому за незалежність України учасника антитерористичної операції, військовослужбовцю Гончаренку Василю Володимировичу. Меморіальну дошку встановлено на фасаді Білоцерківської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів № 12 з поглибленим вивченням інформаційних технологій Білоцерківської міської ради Київської області (за адресою: м. Біла Церква, б-р. Княгині Ольги, 11).

Василь Гончаренко народився 16 грудня 1972 року у м. Новогрудок, Гродненської області, Республіка Білорусь. Коли хлопчику виповнилося 6 років разом із батьками переїхав до нашого міста. До першого класу Василь пішов у БЗШ №18, а з 3-го класу навчався у Білоцерківській спеціалізованій школі І-ІІІ ступенів № 12 з поглибленим вивченням інформаційних технологій. Після закінчення 9-го класу продовжив навчання у професійному технічному училищі №15 за спеціальністю електромонтажник, працював ВАТ «Росава». Із 2000 р. – приватний підприємець.

Василь Володимирович учасник Революції Гідності, а з початку війни в 2014 р. вступив до складу добровольчого батальйону «Донбас». Брав участь у бойових діях поблизу міст Попасна, Лисичанськ та Бахмут. У серпні 2014 року потрапив до лікарні м. Бахмута, пізніше був перезений у госпіталь м. Харкова, згодом до Києва. Помер 07 вересня 2014 року. У нього залишилися дружина Наталія, сини Юрій та Дмитро. За рішенням виконавчого комітету Білоцерківської міської ради у 2016 році Гончаренко Василю Володимировичу присвоєно звання «Почесний громадянин міста Біла Церква» посмертно.

Виступаючи під час заходу начальник управління освіти та науки Білоцерківської міської ради, депутат міської ради Юрій Петрик та побратим загиблого, депутат міської ради Володимир Бабенко зазначили, що більша половина шкіл нашого міста має меморіальні дошки загиблим на російсько-українській війні. Це свідчить про те, що ми постійно втрачаємо близьких та рідних, які не сховалися, добровільно пішли на цю війну і не побоялися подивитися в очі смерті. Герой Василь Гончаренко один з них. І ця дошка буде нагадуванням про це. Також вони закликали школярів навчатися військовій справі, адже є у нас така професія – захищати Батьківщину.

Присутні вшанували пам’ять загиблого хвилиною мовчання та поклали квіти до меморіальної дошки.

У заході взяли участь: дружина та син Василя Гончаренка, педагоги, учні БСШ №12 з поглибленим вивченням інформаційних технологій та журналісти місцевих ЗМІ

Фотогалерея